Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το σούπερ σπορ μοντέλο των 750 ίππων μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας

Newsbomb

Αν πιάνουν τα χέρια σας η αμερικάνικη Factory Five Racing θα σας στείλει το F9R σε κιτ για να το συναρμολογήσετε.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα αυτοκίνητα που αγοράζονται σε κιτ είναι δημοφιλή στη Μεγάλη Βρετανία μια τις ΗΠΑ και η εταιρεία Factory Five Racing, που έχει έδρα στη Μασαχουσέτη, είναι γνωστή για τη συναρμολογούμενη ρέπλικα της AC Cobra αλλά και για τα κιτ διαφόρων hot rods.

Πριν από μερικούς μήνες, πιο συγκεκριμένα στην τελευταία SEMA, είχε παρουσιάσει ένα πλαίσιο στο οποίο θα μπορούσε να βασιστεί ένα υπερ- αυτοκίνητο. Το F9R, το οποίο θα μπορεί κανείς να το συναρμολογήσει στο γκαράζ του.

Το F9R, που στις φωτογραφίες και το βίντεο απεικονίζεται στη διαμόρφωσή του για πίστα, έχει σχεδιαστεί από τον Phil Frank, στον οποίο πιστώνεται το Saleen S7 το 2000 και θα κινείται από έναν V12 9.500 κυβικών. Ο οποίος θα αποδίδει πάνω από 750 ίππους και θα έχει να κινήσει μόλις 1.100 κιλά. Αν ο συνδυασμός ακούγεται τρομακτικός τότε θα υπάρχουν και άλλες επιλογές, με λιγότερο ισχυρούς V8 των Ford και General Motors.

Η παραγωγή του κιτ του F9R δεν θα ξεκινήσει πριν από τις αρχές του 2021, ενώ η εταιρεία λέει πως ένα πρωτότυπο θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτοιμο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Όσο για την τιμή αναμένεται να ανακοινωθεί και αναλογικά με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου θα είναι προσιτή.