Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το πρώτο μονοθέσιο της Ferrari που οδήγησε ο Schumacher και πωλείται

Newsbomb

Δεν είναι λίγες οι φορές που δημοπρατούνται προσωπικά αντικείμενα και μονοθέσια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή. Το συγκεκριμένο όμως είναι ιδιαίτερο.

Του Γιάννη Σκουφή

Το κατακόκκινο μονοθέσιο των φωτογραφιών μας ονομάζεται 412 T2, έχει σχεδιαστεί από τους John Barnard και Gustav Brunner και έχει το προνόμιο να είναι το πρώτο με το οποίο έκανε την εμφάνισή του ο Michael Schumacher ως οδηγός της Ferrari. Πιο συγκεκριμένα το Νοέμβριο του 1995 όταν και έκανε τις πρώτες του δοκιμές στην πίστα του Φιοράνο.

Για τη σαιζόν 1996 η 412 Τ2 αντικαταστάθηκε από την F310 και η συγκεκριμένη αποκτήθηκε από το συλλέκτη Peter Fendel, ενώ πριν από δύο χρόνια επέστρεψε στην έδρα της Ferrari, το Μαρανέλο, προκειμένου να αναπαλαιωθεί πλήρως και να πουληθεί εκ νέου σε δημοπρασία.

Για την ιστορία ο Michael Schumacher αγωνίστηκε με τη Ferrari από τη σαιζόν 1996, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του δύο πρωταθλήματα, το 1994 και το 1995, με τη Benetton. Με τη Scuderia Ferrari ο Γερμανός πιλότος κατέκτησε πέντε συνεχόμενους τίτλους από το 2000 έως και το 2004.