Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στη Nissan το τερμάτισαν: Με ένα ειδικό GT-R έχουν το πιο γρήγορο αυτοκίνητο κινηματογράφησης

Newsbomb

Η Nissan ανέπτυξε το 2020 Nissan GT-R NISMO για να αποτελέσει την ναυαρχίδα της γκάμας της. Με στόχο τις μέγιστες επιδόσεις, ο κινητήρας αναβαθμίστηκε, η αεροδυναμική βελτιώθηκε περαιτέρω και το βάρος μειώθηκε, μέσω της σχολαστικής χρήσης εξωτικών υλικών.

Αλλά όταν ήρθε η ώρα της τεκμηρίωσης για το πιο πρόσφατο σούπερ σπορ αυτοκίνητο της Nissan στο φυσικό του περιβάλλον, στην πίστα, υπήρχε ένα πρόβλημα. Πώς θα κινηματογραφηθεί ;

Την απάντηση έδωσε ο Mauro Calo. Ένας επαγγελματίας οδηγός ακριβείας και ειδικός στην κινηματογραφική λήψη εικόνων αυτοκινήτων, που είναι γνωστός για τις δουλειές του σε ταινίες μεγάλου προϋπολογισμού και τηλεοπτικές εκπομπές. Σύμφωνα λοιπόν με τον Calo, το τέλειο αυτοκίνητο για να «κυνηγήσει» και να κινηματογραφήσει το 2020 GT-R NISMO, δεν είναι άλλο από… ένα άλλο GT-R !

Όσο η Nissan τον βοηθούσε προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο GT-R που θα μετατραπεί σε ειδικό όχημα για την κάμερα, ο Calo εργαζόταν ήδη στο σχεδιασμό του εγχειρήματος. Μόλις έφτασε το αυτοκίνητο, ο ίδιος και η ομάδα του τοποθέτησαν μια προσαρμοσμένη σωληνωτή δομή, με συγκόλληση στο πλαίσιο που είναι σε θέση να συγκρατεί το βάρος του επαγγελματικού συστήματος τοποθέτησης της κάμερας, που είναι από ανθρακονήματα.

Nissan GT-R: το απόλυτο αυτοκίνητο- κινηματογραφική μηχανή υψηλής ταχύτητας

Μέχρι ο Calo να μπορέσει να υλοποιήσει το όραμά του για την ανάπτυξη του απόλυτου αυτοκίνητου- κάμερας υψηλής ταχύτητας, το όχημα που θα επιλεγόταν θα ήταν ένα SUV υψηλών επιδόσεων. Που όμως δεν έχει ούτε την ταχύτητα αλλά ούτε και την ευελιξία να ακολουθήσει ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου στην πίστα.

Χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους, την ρυθμιζόμενη σπορ ανάρτηση και την τετραθέσια διαμόρφωση, το GT-R είναι η τέλεια βάση αυτοκινήτου, που μπορεί φιλοξενήσει μια εξέδρα κινηματογραφικών μηχανών, αυτού του τύπου. Και όταν ο twin-turbo 3.8 V6 συνδυάζεται με ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί το επέλεξε ο Calo.

Συναρπαστικό κινηματογραφικό γύρισμα για ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου

Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες GT-R σπάνια χρησιμοποιούν και τα τέσσερα καθίσματά του, κάτι που είναι σύνηθες για ένα τυπικό κινηματογραφικό γύρισμα του Calo. Με το Calo στο τιμόνι, οι χειριστές του συστήματος λήψης και ο σκηνοθέτης, μπορούν να βρίσκονται στο αυτοκίνητο ταυτόχρονα, εξασφαλίζοντας υπέροχα στιγμιότυπα υψηλής ευκρίνειας από τα ταχύτερα αυτοκίνητα του κόσμου σε πίστα υψηλών ταχυτήτων (λαμβάνοντας φυσικά όλες τις προφυλάξεις ασφαλείας).

Με προσεγμένο στήσιμο, προγραμματισμένο εκ των προτέρων και συντονισμένο μέσω walkie-talkie, τα δύο GT-R «κυνηγούσαν» το ένα το άλλο, στην πίστα του Lausitzring στο Βρανδεμβούργο της Γερμανίας. Τα συναρπαστικά στιγμιότυπα αυτής της υπέροχης δουλειάς, έχουν προβληθεί εκατομμύρια φορές στο YouTube και σε άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER