Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μπορούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να προσφέρουν σπορ οδηγική απόλαυση;

Newsbomb

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν μηδενικές εκπομπές ρύπων και χαμηλό κόστος χρήσης. Τι γίνεται όμως με το fun to drive;

Του Γιάννη Σκουφή

Το χαμηλότερο κόστος μετακίνησης και οι οικολογικές ανησυχίες μπορεί να αποτελούν μερικά από τα βασικά κίνητρα για την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου όμως υπάρχει και μια μερίδα οδηγών που τους ενδιαφέρει και κάτι ακόμη: η οδηγική απόλαυση!

Ένα σημαντικό στοιχείο που λείπει σε ένα σπορ ηλεκτρικό για να σου φτιάχνει την διάθεση είναι η απουσία ήχου. Και πες πως αυτό διορθώνεται με ένα τεχνητό σύστημα που παράγει ήχο ανάλογο με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης. Τι γίνεται με τον τρόπο που κινείται ή που στρίβει ένα EV επιδόσεων;

Την απάντηση επιχειρεί να μας δώσει η Audi μέσα από την καινούργια σπορ έκδοση S των e-Tron και e-Tron Sportback. Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο ετοιμάζει και μια σπορ S έκδοση που θα παρουσιαστεί λογικά προς τα τέλη του έτους (εκτός και αν ο κοροναϊός φέρει εντελώς τα πάνω-κάτω).

Η Audi αναφέρει χαρακτηριστικά πως το e-Tron S θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό παγκοσμίως με τρεις ηλεκτροκινητήρες (δύο στους πίσω τροχούς και έναν στον εμπρός άξονα). Στις πρώτες πληροφορίες που έχουμε το ηλεκτρικό SUV των 435 ίππων συνολικά θα έχει και μια λειτουργία «overboost» διάρκειας μερικών δευτερολέπτων που θα εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις.

Σημειώστε πως το 0-100 χλμ./ ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 4,5 δεύτερα και η τελική του θα ξεπερνά τα 200 χλμ./ ώρα. Η μπαταρία θα είναι 95 kWh και θα εξασφαλίζει μια σχετικά μεγάλη αυτονομία ακόμη και με τέρμα του γκάζι. Όσο για την οδηγική απόλαυση που θα προσφέρει, απλά δείτε το βίντεο και πόσο γλυκά αυτό το ηλεκτρικό Audi μπορεί να πλαγιολισθαίνει. Όμορφα και αθόρυβα…