Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H GM ανέβαλε λόγω κορονοϊού την επίσημη πρεμιέρα του Hummer

Newsbomb

Η επιστροφή του Hummer ως ηλεκτρικού ημιφορτηγού είναι από τα πιο σημαντικά νέα της χρονιάς, αλλά το πότε θα παρουσιαστεί επίσημα είναι πλέον άγνωστο.

Του Γιάννη Σκουφή

Τις φήμες ακολούθησε η προβολή ενός διαφημιστικού σποτ στον πανάκριβο τηλεοπτικό χρόνο του Superbowl και η επίσημη ανακοίνωση της General Motors, ενώ οι πάντες περίμεναν την επίσημη παρουσίαση στις 20 Μαΐου προκειμένου να δουν αλλά και να μάθουν περισσότερα για το νέο, ηλεκτρικό Hummer.

Όμως όλοι λογάριαζαν χωρίς τον… κορονοϊό και την πανδημία που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τις ΗΠΑ και ακόμα περισσότερο την πολιτεία του Μίσιγκαν, όπου θα γινόταν η εκδήλωση και η οποία μετρά δυστυχώς περισσότερους από 2.000 νεκρούς.

Έτσι τα εργοστάσια της General Motors έχουν κλείσει εδώ και αρκετές ημέρες, προφανώς έχει σταματήσει και η εξέλιξη του Hummer, ενώ αν όντως η πρεμιέρα γινόταν στις 20 Μάιου θα ήταν εξαιρετικά αμφίβολο πόσοι θα παραβρίσκονταν, ενώ όσοι τελικά θα πήγαιναν θα ήταν εκτεθειμένοι σε κίνδυνο.

Λογικά λοιπόν προέκυψε η αναβολή, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια νέα ημερομηνία. Το πιο πιθανό είναι πάντως η παρουσίαση του νέου Hummer να γίνει μόνο διαδικτυακά, λύση που έχουν επιλέξει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για τα δικά τους νέα μοντέλα.

Από όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα το νέο Hummer που θα πωλείται με τα σήματα της GMC θα είναι καταρχήν αγροτικό μιας και η συγκεκριμένη κατηγορία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ και θα αποδίδει 1.000 ίππους και 15.592(!) Νm. Με αποτέλεσμα τα 0-60 μίλια την ώρα να ολοκληρώνονται σε λιγότερα από 3,0 δεύτερα.

Στην πορεία θα ακολουθήσουν και άλλες εκδόσεις αμαξώματος, καθώς και εκδοχές με έναν, δύο ή και τρεις ηλεκτροκινητήρες.