Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα ηλεκτρικά μας αυτοκίνητα στο μέλλον θα φορτίζονται από αυτόνομα ρομπότ

Newsbomb

Αν θεωρείς βαρετή την φόρτιση του μελλοντικού σου ηλεκτρικού αυτοκινήτου τότε το Carl είναι η λύση για σένα.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα πράγματα τρέχουν γρήγορα, το ίδιο και ο χρόνος και σε μερικά χρόνια τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Και μαζί τους και η βαρετή διαδικασία φόρτισής τους τους είτε στο σπίτι είτε σε κάποιο δημόσιο σημείο.

Βέβαια θα δούμε αρκετές νέες τεχνολογίες που θα διευκολύνουν όλη αυτή την διαδικασία που περιλαμβάνει το ξετύλιγμα του καλωδίου από το αυτοκίνητο, τη σύνδεση και ξανά το μάζεμα. Μία λύση που θα την προτιμήσουν όσοι θα έχουν να διαθέσουν το επιπλέον κόστος θα είναι η επαγωγική φόρτιση όπου το αυτοκίνητο θα τοποθετείται πάνω από μια ειδική πλάκα και οι μπαταρίες του θα φορτίζονται ασύρματα. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα με τα πιο ακριβά smartphones.

Μια εξίσου εύκολή λύση είναι αυτή που προτείνει η κινεζική Aiways, η οποία έχει εξελίξει ένα αυτόνομο ρομπότ που εντοπίζει και φορτίζει μόνο του ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Κατόπιν εντολής- παραγγελίας του οδηγού του μέσω μια ειδική εφαρμογής στο smartphone του.

To αυτόνομο αυτό ρομπότ ονομάζεται Carl και χάρη στους αισθητήρες και τις κάμερες που διαθέτει μπορεί να κινείται με ασφάλεια σε ανοιχτά πάρκινγκ. Κάθε φορά που ολοκληρώνει τη φόρτιση ενός αυτοκινήτου μπορεί να συνεχίσει στο επόμενο και μόλις αδειάσει η δική του μπαταρία να επιστρέψει, φυσικά αυτόματα, στη βάση για να τη φορτίσει και να αναλάβει δράση, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, ένα άλλο Carl.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Τσιόδρας: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους - Δείτε πού