Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Για πόσο μπορεί να λειτουργήσει ένας κινητήρας χωρίς καθόλου λάδι;

Newsbomb

Το λιπαντικό είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικής σημασίας για έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Του Γιάννη Σκουφή

Η αλλαγή λαδιών είναι αναπόσπαστο στοιχείο της περιοδικής συντήρησης όλων των αυτοκινήτων, ενώ στο μεσοδιάστημα πρέπει να ελέγχει κανείς τη στάθμη και να συμπληρώνει όποτε αυτό χρειάζεται.

Αυτό από μόνο του δείχνει τη σημασία της σωστής λίπανσης για έναν κινητήρα, τόσο βενζίνης όσο και πετρελαίου, αλλά έχετε ποτέ αναρωτηθεί για πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να λειτουργήσει ένας κινητήρας χωρίς σταγόνα λάδι;

Το ίδιο ερώτημα φαίνεται πως απασχολούσε και την ομάδα του CarWow οι οποίοι, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, πήραν τρία πιο παλιά και αρκετά ταλαιπωρημένα μοντέλα, ένα Ford Focus, ένα Honda Civic και ένα Peugeot 206. Τους αφαίρεσαν όλο το λάδι από το κάρτερ, τα έβαλαν μπροστά και πάτησαν τέρμα το γκάζι.

Το μαρτύριο για τους τρεις κινητήρες κράτησε κάποια δευτερόλεπτα. Πρώτος παρέδωσε το πνεύμα ο κινητήρας του Focus, που άντεξε 20 δεύτερα, ακολούθησε αυτός του 206 με 47 δεύτερα, ενώ αυτό που εξέπληξε ήταν ο κινητήρας του Civic.

Μετά από περίπου ένα λεπτό άρχισε να βγάζει καπνούς και οι στροφές του έπεσαν στις 4.000 σ.α.λ., αλλά εξακολουθούσε όπως θα δείτε να το κινεί. Η λειτουργία χειροτέρευε συνεχώς μέχρι που σταμάτησε οριστικά έπειτα από συνολικά 6 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.