Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έτοιμη η πρώτη από τις 25 νέες… παλιές Aston Martin DB5 Goldfinger

Newsbomb

Πενήντα πέντε χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής της αρχέτυπης DB5 η βρετανική εταιρία παρουσιάζει την πρώτη σύγχρονη. Σα να μη πέρασε μια μέρα…

Του Γιάννη Σκουφή

H Aston Martin παρουσίασε την πρώτη DB5 που αποτελεί πιστό αντίγραφο αυτής που πρωταγωνίστησε στην διάσημη ταινία Goldfinger ως το υπηρεσιακό όχημα του James Bond, ενώ στη συνέχεια έδωσε το παρόν και σε άλλες ταινίες με πρωταγωνιστή το διάσημο πράκτορα. Ταινίες όπως τα Thunderball (1965) και GoldenEye (1995) μέχρι τα πιο πρόσφατα Skyfall (2012) και Spectre (2015).

Αυτό το διάσημο μοντέλο λοιπόν με τη μεγάλη συλλεκτική αξία, που από το 1963 έως και το 1965 κατασκευάστηκε ως κουπέ 900 φορές, αναβιώνει ξανά και για μόλις 25 τυχερούς που δεν έχουν που αλλού να επενδύσουν 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο καθένας…

Η βρετανική εταιρεία λέει πως χρειάστηκε περίπου 4.500 εργατοώρες για να ολοκληρώσει κάθε νέα DB5, καθώς όλες οι απαραίτητες εργασίες έγιναν στο χέρι. Κινητήρας είναι ένας εξακύλινδρος 4.000 κυβικών, φυσικά ατμοσφαιρικός σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής, ο οποίος αποδίδει 290 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων. Κινητήριοι τροχοί εννοείται πως είναι οι πίσω, ενώ ενδιαφέρον είναι πως υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό.

Όπως και η DB5 του «Χρυσοδάκτυλου» έτσι και το μοντέλο Continuation όπως λέγεται επίσημα διαθέτει όλα τα μυστικά όπλα του πιο διάσημου πράκτορα του πλανήτη. Από σύστημα κάλυψης με καπνό και εκτοξευτήρες λαδιού μέχρι ρέπλικες πυροβόλα όπλα και αλεξίσφαιρο παραπέτασμα.

Με όλα αυτά τα τρικ και άλλα πολλά μην περιμένετε να υπάρχει και άδεια για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους…