Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

EAV 2Cubed Ecargo: To ελαφρύ όχημα μεταφορών με πεντάλ και ηλεκτρική υποβοήθηση

Newsbomb

Για διανομές σε μικρές αποστάσεις το 2Cubed Ecargo δείχνει ιδανικό και ιδιαίτερα φιλικό ως προς το περιβάλλον.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Electric Assisted Vehicles, εν συντομία EAV, είναι μια βρετανική start up που εδώ και δύο χρόνια εξελίσσει την ιδέα ενός τετράτροχου ποδηλάτου με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου με όγκο που μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 2 κυβικά μέτρα.

Το φορτίο αυτό ναι μεν μπορεί να είναι ογκώδες αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι και ελαφρύ μιας και το ωφέλιμο βάρος δεν μπορεί να ξεπερνά τα 150 κιλά. Μαζί με τον οδηγό που είναι και η κύρια πηγή ισχύος.

Το 2Cubed Ecargo, όπως ονομάζεται, αποτελείται από ένα μεταβλητό πλαίσιο, ενώ πίσω από την καμπίνα υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής διάφορων υπερκατασκευών -από το κλειστό box μέχρι την ανοιχτή καρότσα.

Το σύστημα πρόωσης, στο οποίο όπως είπαμε ο οδηγός μετέχει κάτι παραπάνω από ενεργά, χαρακτηρίζεται ως βιο- μηχανικό, μιας και εκτός των πεντάλ υπάρχει και η δυνατότητα ηλεκτρικής υποβοήθησης από έναν μικρό ηλεκτροκινητήρα. Η υποβοήθηση αυτή είναι ενεργή μέχρι και τα 25 χλμ./ ώρα, ενώ μεγαλύτερες ταχύτητες επιτυγχάνονται μόνο αν αντέχει ο οδηγός.

Ανάλογα με τη μπαταρία που έχει επιλεγεί -το μήκους 2,74 μέτρων 2Cubed Ecargo ζυγίζει περίπου 125 κιλά- η ηλεκτρική υποβοήθηση είναι διαθέσιμη από 20 έως και 100 χιλιόμετρα, ενώ υπάρχει προαιρετικά και οροφή με φωτοβολταϊκά που εξασφαλίζει ελαφρώς μεγαλύτερη αυτονομία.

Το EAV 2Cubed eCargo πάντως, που ακόμα είναι άγνωστο πόσο θα κοστίζει, δείχνει ιδανικό για μικρο- μεταφορές σε επίπεδες περιοχές με μηδενική τοπική επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η Μέρκελ έτριξε τα δόντια στον Ερντογάν: «Οι Έλληνες δεν αστειεύονται»