Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ανατριχίλα! Ο Μικ Σουμάχερ οδήγησε τη θρυλική Ferrari του πατέρα του

Newsbomb

Με αφορμή τη συμπλήρωση 1.000 αγώνων της Ferrari στη Formula 1, ο Μικ Σουμάχερ ανέλαβε να οδηγήσει στο Mugello, το θρυλικό μονοθέσιο του πατέρα του, με το οποίο και κατέκτησε το τελευταίο πρωτάθλημα της μυθικής καριέρας του το 2004.

Η Ferrari γιόρτασε εχθές (13/9) τον 1.000ο αγώνα πρωταθλήματος της F1, με πάθος, και υπερηφάνεια, αλλά και έναν Σουμάχερ καθώς ο γιος του Μίκαελ, Μικ, οδήγησε το αυτοκίνητο του πατέρα του από το 2004, στο Μουτζέλο.

Είναι η μόνη ομάδα που έχει αγωνιστεί σε κάθε σεζόν από την πρώτη το 1950 και εκείνη που έχει κερδίσει περισσότερους αγώνες και πρωταθλήματα από οποιαδήποτε άλλη.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε πέντε συνεχόμενους τίτλους από το 2000 έως το 2004, με τα περισσότερα από τα ρεκόρ των 91 νικών να είναι με την κόκκινη φόρμα.

Η ομάδα που είχε τους Αλμπέρτο Ασκάρι, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, Μάικ Χόουθορν, Φιλ Χιλ, Τζον Σέρτε, Νίκι Λαούντα και Τζόντι Σέκτερ κατά τη διάρκεια αυτών των δεκαετιών, υποφέρει από τη χειρότερη σεζόν την τα 40 τελευταία χρόνια.

Η Ferrari κέρδισε τελευταία τον τίτλο των οδηγών με τον Κίμι Ραικόνεν το 2007, ενώ σήμερα είναι στην έκτη θέση.

«Η Ferrari και η Formula One είναι αλληλένδετες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Λούις Καμιλέρι στον τηλεοπτικό σταθμό Sky, πριν από το Grand Prix της Τοσκάνης.

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τη Formula 1 χωρίς τη Ferrari ή το αντίστροφο. Ήμασταν εκεί ανέκαθεν. Η ιστορία δημιουργεί επίσης πίεση και ανυπομονούμε για τους επόμενους 1.000 αγώνες», πρόσθεσε.

«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή τώρα. Είναι ενας συνδυασμός παραγόντων, αλλά οτιδήποτε λέω θα ληφθεί ως δικαιολογία και εμείς δεν είμαστε για δικαιολογίες. Αυτό που έχει σημασία, είναι να επικεντρωθούμε στα ζητήματα που έχουμε και να εργαστούμε με αποφασιστικότητα για να επιστρέψουμε σε αυτό που θεωρούμε το μέρος που πρέπει να βρισκόμαστε».

Ο Μικ Σουμάχερ, που ηγείται του πρωταθλήματος της F2 και μοιάζει όλο και πιο έτοιμος για την F1 το 2021, θα μπορούσε να είναι μέρος αυτού του μέλλοντος.

«Το να είσαι σε θέση να οδηγήσεις αυτό το αυτοκίνητο τώρα, ως δεύτερη γενιά, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό», είπε μετά από τους γύρους της επίδειξης του F2004, που είναι το πιο επιτυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Ferrari.Η

Η Ferrari γιόρτασε επίσης το ορόσημο των 1000 αγώνων, με μια παράσταση στην Piazza della Signoria της Φλωρεντίας το Σάββατο το βράδυ, την οποία παρακολούθησαν οδηγοί και επικεφαλής από το παρελθόν και το παρόν, με μια επίδειξη αυτοκινήτων όλων των εποχών.

«Καθώς γιορτάζουμε τους πρώτους 1.000 αγώνες μας, κοιτάζουμε ήδη μπροστά, ήδη σκεφτόμαστε τους επόμενους 1.000», δήλωσε ο πρόεδρος της Ferrari, Τζον Έλκαν.

«Είμαι απολύτως σίγουρος για ένα πράγμα, ότι στα επόμενα 1.000 Grands Prix θα κερδίσουμε περισσότερους αγώνες από ό, τι έχουμε μέχρι σήμερα».

Ο Μονεγάσκος, Σαρλ Λεκλέρκ τερμάτισε όγδοος με τη Ferrari στον αγώνα, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ στην 10η θέση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στρατιωτική θητεία: «Κλειδώνει» η αύξηση στον Στρατό Ξηράς - Το σχέδιο για στράτευση στα 18