Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τo SSC Tuatara θέλει να είναι το πιο γρήγορο αυτοκίνητο του κόσμου

Newsbomb

To αμερικανικό Tuatara, έχει έναν μεγάλο στόχο: να αποκαθηλώσει την Bugatti από το θρόνο της ταχύτητας

Του Γιάννη Σκουφή

Το SSC Tuatara είναι ένα αμερικανικό supercar που κατασκευάζεται από την ShelbyCars (SSC) και αποτελεί μια προσπάθεια πενταετίας. Άλλωστε η SSC δεν είναι κάποια εταιρεία που ξεφύτρωσε ξαφνικά τα τελευταία χρόνια αλλά μια που έχει πρωταγωνιστήσει στα ρεκόρ ταχύτητας. Το 2007 με το Ultimate Aero TT η SSC είχε καταφέρει με περίπου 412 χλμ./ ώρα να πάρει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας από τη Bugatti Veyron.

Τώρα, οι Αμερικάνοι επιστρέφουν με το Tuatara και στοχεύουν να καταρρίψουν το ρεκόρ της Bugatti Chiron ξεπερνώντας τα 490,484 χλμ./ώρα που είναι η υψηλότερη τελική ταχύτητα που έχει πιστοποιηθεί σε αυτοκίνητο παραγωγής.

Tο Tuatara κινείται από έναν V8 με 5.900 κυβικά, η απόδοση του οποίου, όταν καταναλώνει καύσιμο Ε85 (85% αιθανόλη, 15% βενζίνη), φτάνει τους 1.750 ίππους. Συνολικά δεν θα κατασκευαστούν περισσότερα από 100, με την τιμή του καθενός να είναι περίπου δύο εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε στο βίντεο το Tuatara απέναντι σε μια Veyron που αποδίδει 1.000 ίππους, οπότε λογικό είναι το αμερικανικό supercar να αφήνει αρκετά πίσω του το γαλλικό. Φυσικά τα πράγματα δεν θα ήταν το ίδιο εύκολα, αν στη θέση της Veyron βρισκόταν η Chiron, οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά η SSC θα καταφέρει να εκθρονίσει την Bugatti.