Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πολυτελέστερο ταξί στον κόσμο κυκλοφορεί στο Λονδίνο

Newsbomb

Μπορεί τα ταξί του Λονδίνου να δείχνου όλα ίδια αλλά στην πράξη δεν είναι

Τα ταξί του Λονδίνου με το ρετρό σχεδιασμό και το μαύρο χρώμα είναι μάλλον τα πιο χαρακτηριστικά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εδώ και πολλά χρόνια τα κατασκευάζει η εταιρία LTC (London Taxi Company), η οποία στην οικονομική κρίση αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα με αποτέλεσμα να την εξαγοράσει η κινεζική Geely -προσθέτωντας μετά τις Volvo και Lotus ακόμα μια ευρωπαϊκή μάρκα, έστω και μικρή, στο πορτοφόλιό της.

Του Γιάννη Σκουφή

Από το 2014 η εταιρεία μετεξελίχθηκε στην LEVC (London Electric Vehicle Company), η οποία έχει παρουσιάσει τα δικά της ηλεκτρικά ταξί στο Πεκίνο. Ένα από αυτά το έχει επιμεληθεί η Lorinser, ενώ ένα άλλο, που θέλει να είναι το πιο πολυτελές στους δρόμους αυτού του πλανήτη η Sutton Bespoke. Ένα τμήμα της Clive Sutton που αναλαμβάνει την premium αναβάθμιση αυτοκινήτων χρησιμοποιώντας πανάκριβα υλικά και τεχνολογίες που βελτιώνουν το επίπεδο άνεσης

Τo Sutton VIP Class LEVC λοιπόν είναι σε μεγάλο βαθμό χειροποίητο, με καμπίνα επενδεδυμένη εξ ολοκλήρου από δέρμα υψηλής ποιότητας και με κρυφό φωτισμό που δημιουργεί ένα lounge περιβάλλον. Την προσοχή τραβά και η μοκέτα που αρέσει στους Βρετανούς, πάνω από τα κεφάλια τους υπάρχει μια πανοραμική γυάλινη οροφή, ενώ η ύπαρξη ξύλου ενισχύει την αίσθηση της πολυτέλειας.

Εννοείται πως υπάρχουν όλες οι σύγχρονες δυνατότητες διασύνδεσης, χειρισμός κλιματισμού μέσω οθόνης αφής, Apple TV, Sony PS4 και βέβαια ένα μικρό ψυγείο για όσους κάθονται πίσω. Επίσης υπάρχει και ειδικό διαχωριστικό του οδηγού από τον επιβάτη για προφύλαξη από τον Covid-19.

Για επαγγελματική χρήση ένα Sutton VIP Class LEVC κοστίζει από 110.000 ευρώ, ενώ οι ιδιώτες θα πρέπει να πληρώσουν 20.000 ευρώ επιπλέον.