Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το πιο μικρό ηλεκτρικό Hyundai έχει μήκος μόλις 1,38 μέτρα

Newsbomb

Με αμάξωμα από ξύλο και δύο ηλεκτροκινητήρες το ηλεκτρικό αυτοκινητάκι της Hyundai είναι βέβαιο όπως θα προσφέρει χαρά σε πολλά παιδιά

Του Γιάννη Σκουφή

Το 45 Concept είναι πολύ σημαντικό, μιας και προλογίζει το σχεδιαστικό μέλλον της Hyundai, οπότε είναι λογικό πως επηρέασε την εμφάνιση και του πιο μικρού ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας. Που μπορεί να μην έχει προς το παρόν όνομα αλλά είναι εμφανές πως μοιάζει με ένα 45 Concept υπό σμίκρυνση.

Και με τη μια και μόνη θέση, αυτή του οδηγού, στο κέντρο του, μιας και ούτε το μήκος των 1,38 μέτρων ούτε το μεταξόνιο των 81 εκατοστών αφήνουν πολλά περιθώρια στο χωροταξία. Άλλωστε σχεδόν όλα τα παιδικά αυτοκινητάκια, γιατί για αυτό πρόκειται, έχουν θέση για ένα μικρό επιβάτη που είναι και ο οδηγός.

Ο οποίος πατώντας το μπουτόν για την εκκίνηση ενεργοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες 240 Watt που εξασφαλίζουν τελική ταχύτητα 7 χλμ./ ώρα. Η επιλογή της ταχύτητας έγινε με γνώμονα να μπορούν να φτάνουν οι γονείς το παιδί τους και όχι αυτό να πατά απλά το γκάζι και να απομακρύνεται.