Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσα αυτοκίνητα μπορεί να εξυπηρετήσει το μεγαλύτερο πλυντήριο στον κόσμο;

Newsbomb

Το Mr. Wash βρίσκεται λίγο έξω από την Στουτγκάρδη της Γερμανίας, και δεν θα πιστεύετε πόσα αυτοκίνητα μπορεί να πλύνει μέσα σε μία ημέρα!

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ από την ιστοσελίδα της γερμανικής Welt κάνει μια εκτενή (50λεπτη!) αναφορά για το μεγαλύτερο πλυντήριο αυτοκινήτων στον κόσμο. Το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Feuerbach κοντά στη Στουτγκάρδη και φυσικά δεν μιλάμε για ένα συνηθισμένο αυτόματο πλυντήριο όπου μπαινοβγαίνουν μερικά αυτοκίνητα, αλλά για μια πολύ μεγάλη και καλά οργανωμένη εγκατάσταση που θυμίζει γραμμή παραγωγής.

Στην οικογενειακή επιχείρηση απασχολούνται δεκάδες εξειδικευμένοι υπάλληλοι -πάνω από 100- ώστε το Mr. Wash να μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 4.000 εξωτερικά πλυσίματα και έως περίπου 1.000 καθαρισμούς εσωτερικού. Την ημέρα!

Οι τιμές ξεκινούν από τα 8 ευρώ και υπάρχουν διάφορα πακέτα που φτάνουν μέχρι και τα 50 ευρώ, ενώ υπάρχουν και happy hours με ειδικό τιμολόγιο. Επίσης εκτός από τον καλλωπισμό των αυτοκινήτων υπάρχει δυνατότητα και αλλαγής λαδιών, όπως και ειδικό τμήμα που επιδιορθώνει γρατζουνιές και μικρά χτυπήματα ή βαθουλώματα του αμαξώματος.

Αξιοσημείωτο είναι πως η κατανάλωση ρεύματος την ημέρα φτάνει περίπου τις 6.000 kWh, όσο δηλαδή καταναλώνει πάνω κάτω ένα νοικοκυριό σε ετήσια βάση. Για αυτό το λόγο το Mr. Wash, που διαθέτει πολλά πλυντήρια αυτοκινήτων στη Γερμανία, έχει πιστοποιητικό κατανάλωσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται ανακυκλώνεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Ανοίγουν 11 Ιανουαρίου δημοτικά και νηπιαγωγεία - Όλα τα μέτρα που θα ισχύσουν