Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το καταμαράν έχει γκαράζ για ένα Tesla Cybertruck και κινείται σαν κάβουρας

Newsbomb

Tο Pagurus, το απίστευτο σκάφος που βλέπετε, πιστώνεται στη Lazzarini Design και είναι space, όπως το Cybertruck που μπορεί να φιλοξενήσει.

Του Γιάννη Σκουφή

Στο μυαλό όλων μας τα καΐκια είναι συνυφασμένα με τους ψαράδες, τα τάνκερ με τους εφοπλιστές και τα σούπερ γιοτ, κάποια από τα οποία είναι και καταμαράν, με τους κροίσους και τον πλούτο. Όπως αυτό το concept που σχεδίασε η ιταλική ομάδα Lazzarini Design, το οποίο ονόμασε Pagurus που στα λατινική σημαίνει κάβουρας.

Όπως μπορείτε να δείτε το μήκους 25 μέτρων σκάφος θυμίζει πιο πολύ διαστημόπλοιο παρά πλεούμενο, ενώ μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως στην οροφή αλλά και στο πάνω μέρος των δύο γαστρών του υπάρχουν επιφάνειες που είναι καλυμμένες με φωτοβολταϊκά πάνελ. Με τον τρόπο αυτό καλύπτεται ένα μεγάλο μέρος από τις ενεργειακές απαιτήσεις του σκάφους που κινείται από δύο diesel που εξασφαλίζουν μέγιστη ταχύτητα 25 κόμβων ή 46 χλμ./ώρα.

Εντυπωσιακό είναι πως από το κάτω μέρος του καταμαράν μπορεί να κατέβει είτε ένα μικρότερο ταχύπλοο είτε ένα τετρακίνητο, όπως π.χ. το εξίσου space Tesla Cybertruck για κίνηση στην στεριά. Προκειμένου το Cybertruck να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αλλά και για να διευκολύνεται και η συντήρηση και επισκευή του σκάφους, υπάρχει στο κάτω μέρος και των δύο γαστρών του ένα ελικοειδές σύστημα τύπου βίδας που του επιτρέπει να βγει μόνο του στην ξηρά. Με τον τρόπο αυτό δικαιολογείται και το όνομά του, μιας και Pagurus στα ιταλικά σημαίνει κάβουρας.

Διαστημόπλοιο θυμίζει και η γέφυρα, χάρη στις πολλές οθόνες που απεικονίζουν διάφορα δεδομένα και πληροφορίες. Μάλιστα προκειμένου η εμπειρία να είναι ολοκληρωμένη πίσω από τις δύο μεγάλες πολυθρόνες κυβερνήτη και συγκυβερνήτη υπάρχει και ένα τραπέζι για ένα ρομαντικό δείπνο εν πλω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.