Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι αυτό το περίεργο όχημα της Hyundai;

Newsbomb

Ξεχάστε για λίγο τα αυτοκίνητα που ξέρουμε και ας δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η δημιουργικότητα των ειδικών ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως.

Του Γιάννη Σκουφή

Στα τμήματα έρευνας και εξέλιξης των αυτοκινητοβιομηχανιών δεν μελετούν μόνο τις νέες τεχνολογίες και τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν στο άμεσο μέλλον. Υπάρχουν και κάποιες ομάδες ειδικών και σχεδιαστών που πειραματίζονται με εντελώς διαφορετικά οχήματα σε σχέση με όσα ξέρουμε και ένα από αυτά είναι το πρωτότυπο Tiger.

Σύμφωνα με την Hyundai πρόκειται για ένα όχημα που μπορεί να κινηθεί σε οποιαδήποτε έδαφος και επιφάνεια και μάλιστα όχι απαραίτητα στο δικό μας πλανήτη! Το Tiger εξελίχθηκε από το ειδικό στούντιο της εταιρείας, το New Horizons, του οποίου ακόμα και η ονομασία μαρτυρά πως οι Κορεάτες αναζητούν νέους ορίζοντες.

To πολύ ενδιαφέρον στο Tiger είναι πως το κυρίως σώμα του (που μπορεί να μεταφέρει επιβάτες ή προμήθειες σε κάποιο δυσπρόσιτο προορισμό) στηρίζεται πάνω σε βραχίονες, οι οποίοι έχουν πλήρη ελευθερία κίνησης προς κάθε κατεύθυνση. Επίσης μπορούν να μαζευτούν ή να αναπτυχθούν πλήρως κάτω από το κυρίως σώμα.

Στα άκρα του κάθε βραχίονας διαθέτει από έναν τροχό που μπορεί να περιστραφεί κατά 360 μοίρες. Αυτό που αξίζει να προσέξει κανείς στα παρακάτω βίντεο είναι πως πέρα από την κίνηση των βραχιόνων για το καλύτερο πάτημα των τροχών, τo Tiger μπορεί να «περπατά» πάνω σε αυτούς όπως ένα τετράποδο.

Ας πούμε όπως ένας τίγρης, μιας και έτσι ονομάζεται και το παράξενο αυτό πειραματικό όχημα που θα μπορούσε να αποτελέσει το κατάλληλο για την εξερεύνηση νέων κόσμων…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.