Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια Lamborghini Countach;

Newsbomb

Η Countach είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και κάθε είδηση γύρω από αυτή είναι άξια λόγου και αναφοράς.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lamborghini σαφώς και δεν χρειάζεται συστάσεις, όπως συστάσεις δεν χρειάζεται και η Countach, το δεύτερο μετά την Miura αυτοκίνητό της που την καθιέρωσε μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών σούπερ σπορ μοντέλων.

Για πολλούς μάλιστα είναι η κορυφαία και φυσικά αυτό πιστώνεται κατά κύριο λόγο στην Countach, που με το σχήμα «σφήνα» του αμαξώματός της και με τις πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω έδειχνε -και ήταν- από άλλο πλανήτη όταν είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά το 1974.

Ήταν τόσο εμπνευσμένη η σχεδίασή της που έμεινε στην παραγωγή, με διάφορες παραλλαγές, για 26 ολόκληρα χρόνια, ενώ η κατακόκκινη των φωτογραφιών μας είναι μοντέλο του 1982.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μια LP400S, που ταξινομήθηκε για πρώτη φορά το 1982 στη Μέση Ανατολή, ενώ το 1990 άλλαξε ήπειρο πηγαίνοντας στις ΗΠΑ. Ο τελευταίος της ιδιοκτήτης την αγόρασε το 1997 και έκτοτε τη διατηρεί σε πραγματικά άριστη κατάσταση, ενώ έχει διανύσει συνολικά 65.000 χιλιόμετρα. Γεγονός που αποδεικνύει πως την χαίρεται και δεν την έχει απλά ακίνητη σε ένα γκαράζ προκειμένου να μην πέσει η αξία της. Λες και δεν είναι αυτοκίνητο αλλά πίνακας ζωγραφικής.

Αυτή η εξαιρετική Countach λοιπόν πωλείται στην ιστοσελίδα bringatrailer.com και η τιμή της έχει ξεπεράσει τις 230.000 δολάρια και αναμένεται να ανέβει αρκετά πιο ψηλά. Λογικό μιας η Countach LP400 S είχε κατασκευαστεί μόλις 237 φορές, από τις οποίες μόνο οι 82 είναι στης σειράς ΙΙΙ, όπως αυτή των φωτογραφιών μας.

Μάλιστα ο V12 της πριν από δύο χρόνια όχι μόνο ανακατασκευάστηκε αλλά αυξήθηκε και η χωρητικότητά του από τα 3.900 στα 4.400 κυβικά, κάτι που από ότι φαίνεται δεν επηρεάζει διόλου την αξία, την αυθεντικότητα και τη σπανιότητα που τη χαρακτηρίζει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.