Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Drako GTE είναι ένα ηλεκτρικό σούπερ σεντάν που κάνει μέχρι και πιρουέτες

Newsbomb

Η αμερικανική start-up γύρισε ένα πολύ όμορφο βίντεο και μας δείχνει τις ικανότητες του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Του Γιάννη Σκουφή

Δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η ηλεκτροκίνηση έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλές άγνωστες start-up εταιρίες να μπουν με αξιώσεις στον χάρτη της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Μία από αυτές είναι και η Drako η οποία πριν από δύο χρόνια είχε παρουσιάσει το άκρως εντυπωσιακό GTE.

Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μοιάζει σαν το αντίπαλο δέος του Tesla Model S ή ακόμη και της Porsche Taycan. Το πρόβλημα όμως είναι πως αφενός κοστίζει τουλάχιστον τα δεκαπλάσια (περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ) και αφετέρου θα κατασκευαστεί σε έναν πολύ μικρό αριθμό (μόλις 25).

Ακόμη και έτσι το Drako GTE καταφέρνει να μας απασχολεί χάρη στις ικανότητες του, τις οποίες μας τις δείχνει εν κινήσει πάνω σε μια παγωμένη λίμνη στο Κολοράντο. Όπως θα δείτε το αμερικανικό ηλεκτρικό Gran Turismo γλιστρά εντυπωσιακά και στο 2:10 του βίντεο που ακολουθείμας δείχνει πως ξέρει και από πιρουέτες!

Χάρη στην ανάποδη κίνηση των εσωτερικών (σε σχέση με τους εξωτερικούς) τροχών το GTE μπορεί πρακτικά να περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του κάνοντας κύκλους. Κάτι που επιτυγχάνεται από την έξυπνη διαχείριση του ξεχωριστού ηλεκτρικού μοτέρ που κινεί τον κάθε τροχό. Εδώ να πούμε πως η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 1.200+ ίππους και η ροπή τα 8.800 Nm! Απολαύστε το!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θεοδωρίδου: 28 θρομβώσεις σε 17 εκατ. εμβολιασμούς με AstraZeneca - Τι ισχύει για τις αλλεργίες