Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το αγροτικό της Mitsubishi μετατρέπεται εύκολα σε αυτοκινούμενο

Newsbomb

Χάρη σε ένα ευέλικτο κιτ που προσφέρει η ίδια η ιαπωνική εταιρεία το L200 βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το πιο προσιτό αυτοκινούμενο.

Του Γιάννη Σκουφή

Τα camper είναι ένας «τύπος» αυτοκινήτου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης προσφέροντας μια πρόχειρη αλλά καλή διέξοδο για οικογενειακές -και όχι μόνο- αποδράσεις. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν διάφορες έτοιμες εργοστασιακές λύσεις, ενώ ιδιαίτερα πρακτικά είναι και τα κιτ που προσφέρουν εταιρείες βελτιώσεων ή αξεσουάρ. Τα κιτ αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προσαρμόζονται γρήγορα και εύκολα στο αυτοκίνητο.

Ένα αντιπροσωπευτικό κιτ με μία εύχρηστη διαμόρφωση είναι αυτό που δημιούργησε η Mitsubishi Γερμανίας, αποκλειστικά για το διπλοκάμπινο L200. Όπως μπορείτε να δείτε και στα σκίτσα το όλο πακέτο έχει ιδιαίτερα μικρές διαστάσεις καθώς δεν ξεπερνά το μέγεθος μιας μικρής μπαγκαζιέρας και τοποθετείται πάνω σε μια ειδική βάση στην οροφή του ιαπωνικού pick-up. Με μερικές απλές κινήσεις και με την βοήθεια μιας ηλεκτρικής ή χειροκίνητης τρόμπας, το κιτ της σκηνής γεμίζει με αέρα, φουσκώνει μέχρι να μεταμορφώσει το «αγροτικό» της Mitsubishi σε ένα αυτοκινούμενο!

Όταν φουσκώσει πλήρως έχει προκύψει μια σκηνή με μήκος 1,50 και ύψος 2,10 μέτρα, με πέντε παραθυράκια για εξαερισμό και μια πόρτα για την είσοδο. Μια απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν τοποθετηθεί από πριν τα υποστρώματα ώστε να είναι δυνατή η διανυκτέρευση με όλες τις σχετικές ανέσεις.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα πλαϊνά της σκηνής αντέχουν σε ταχύτητες ανέμου που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 100 χλμ./ ώρα, όπως αναφέρει η Mitsubishi, ενώ εννοείται πως είναι πλήρως αδιάβροχη. Τέλος, να πούμε πως το βασικό πακέτο κοστίζει 2.338 ευρώ, ενώ το πιο πλούσιο κοστίζει 3.410 ευρώ. Δεκτές είναι και οι online παραγγελίες, μιας και το κιτ ως πακέτο δεν ξεπερνά τα 27 κιλά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.