Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η top ηλεκτρική Mercedes έχει συμβατικούς καθρέφτες;

Newsbomb

H EQS, η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes παρουσιάστηκε πρόσφατα και μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Για πολλούς και διάφορους λόγους.

Του Γιάννη Σκουφή

Η EQS είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα που έχουν παρουσιαστεί προσφάτως και ως η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Mercedes έχει πολλές και εντυπωσιακές τεχνολογικές καινοτομίες. Πέρα από την ηλεκτρικής της αυτονομία που φτάνει τα 770 χιλιόμετρα, η EQS είναι το αυτοκίνητο παραγωγής με τον πιο χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας -συγκεκριμένα ο Cd της είναι 0,20.

Θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό; Ρίξτε μια ματιά στοίντεο και δείτε την τεράστια προαιρετική οθόνη Hyperscreen που καταλαμβάνει σχεδόν όλο το ταμπλό. Επίσης, ένα ακόμη high-light στοιχείο εξοπλισμού που αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει είναι οι πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν με μια χειρονομία. Πλήρως αυτόματα.

Δεν σας αρκούν αυτά; Ε, λοιπόν, το καπό της EQS δεν μπορεί να ανοίξει παρά μόνο από εξειδικευμένο μηχανικό και σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Mercedes. Και αυτό επειδή δεν υπάρχει κάποιος επιπλέον αποθηκευτικός χώρος ώστε να χρειαστεί να το ανοίξει ο οδηγός και το κυριότερο επειδή υπάρχει ένα τεράστιο φίλτρο HEPA που παρακρατεί τα σωματίδια και τα αλλεργιογόνα σωματίδια εμποδίζοντας τα να περάσουν στην καμπίνα.

Ακόμη πιο περίεργο είναι ένα μικρό πορτάκι από την μεριά του οδηγού όπου δεν χρησιμεύει ως κάποια ηλεκτρική υποδοχή αλλά ως στόμιο για την πλήρωση του ρεζερβουάρ του πλυστικού υγρού του παρμπρίζ.

Τέλος η απάντηση στην αρχική μας ερώτηση: Ο λόγος που οι ειδικοί δεν επέλεξαν κάμερες αντί για καθρέπτες για την EQS είναι πως διαπίστωσαν πως το όφελος από τη λίγο καλύτερη αεροδυναμική ήταν σαφώς μικρότερο από αυτό της κατάναλωσης ενέργειας από τις κάμερες- καθρέφτες. Έτσι, απλά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.