Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Lancia ανακοίνωσε ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Newsbomb

Προς το παρόν οι Ιταλοί δεν έχουν ανακοινώσει τα τετράτροχα πλάνα τους, αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει από το να παρουσιάσουν ένα ηλεκτρικό πατίνι.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lancia είναι μια από τις πιο ειδικές περιπτώσεις στην αγορά του αυτοκινήτου, καθώς τα τελευταία χρόνια απλά συντηρείται με μια μονοδιάστατη παρουσία. Αυτή του Ypsilon που πωλείται αποκλειστικά στην Ιταλία και μάλιστα με σχετικά καλή εμπορικά πορεία.

Από του χρόνου όμως η Lancia θα επιστρέψει δριμύτερη και με τις ευλογίες του ομίλου Stellantis -προέκυψε μετά την συγχώνευση της PSA (Peugeot-Citroen) με την FCA (Fiat-Chrysler)- θα παρουσιάσει νέα μοντέλα που θα συνδυάζουν σπορ και premium χαρακτήρα.

Μέχρι να φτάσει εκείνη η ώρα η Lancia παρουσιάζει το e-Scooter Ypsilon, το πρώτο της ηλεκτρικό πατίνι σε συνεργασία με την MT Distribution. Για την κίνησή του έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 250 Watt με τη μπαταρία του να εξασφαλίζει την κίνηση για μέχρι και 18 χιλιόμετρα.

Η όλη κατασκευή είναι ελαφριά, καθώς το πλαίσιο είναι από αλουμίνιο, ενώ μπροστά υπάρχει μια ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση για λιγότερους κραδασμούς. Όσο για τους τροχούς, ο εμπρός είναι ακτινωτός, είναι των 8 ιντσών, ενώ φυσικά και υπάρχουν τα απαραίτητα LED μπροστά και πίσω για λόγους ασφαλείας.

Το ηλεκτρικό πατίνι της Lancia θα είναι διαθέσιμο σε δύο χρώματα, στα Maryne και Gold, στην τιμή των 299 ευρώ.

Στην ανακοίνωσή τους οι Ιταλοί δεν παραλείπουν να αναφέρουν πως πηγή έμπνευσης για το κομψό πατίνι τους αποτέλεσε το 35χρονο best-seller τους. Το Ypsilon που μετρά 4 γενιές, 35 ειδικές εκδόσεις και πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3,0 εκατομμύρια μονάδες.

Όσο για το μέλλον το πιο πιθανό είναι το Ypsilon να συνεχίσει ως ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο. Όπως το πατίνι που βλέπετε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Ο καταιγισμός ερωτήσεων στον πιλότο, οι ευθύνες στην Καρολάιν και η επιμέλεια του παιδιού