Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H BMW iX Drive μπορεί να κάνει πολλά στον «αυτόματο»

Newsbomb

H γερμανική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που αναδεικνύει τις αυτόνομες δυνατότητες της iX Drive.

Του Γιάννη Σκουφή

Η ηλεκτροκίνηση και η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης δίνουν τον παλμό που θα ακολουθήσει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία μέσα στην τρέχουσα δεκαετία.

Όσο περνά ο καιρός βλέπουμε όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους και με τους κατασκευαστές να λανσάρουν συνεχώς νέα μοντέλα μηδενικών ρύπων. Ταυτόχρονα θα βλέπουμε τα αυτοκίνητα να κάνουν ακόμη περισσότερα πράγματα από μόνα τους χάρη στην αυτόνομη τεχνολογία.

Μια ισχυρή γεύση από τις δυνατότητες των σύγχρονων αυτοκινήτων μας δίνει η BMW με την iX3 να πρωταγωνιστεί σε ένα καλογυρισμένο βίντεο. Δεν πρόκειται για ένα μοντέλο που θα δούμε στο μέλλον, αλλά για ένα παραγωγής που κυκλοφορεί εδώ και αρκετούς μήνες και στην ελληνική αγορά.

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο η iX3 κινείται σε ένα κλειστό χώρο και ο οδηγός της με την χρήση ενός app από το κινητό του τηλέφωνο δίνει την εντολή ώστε η iX3 να ανιχνεύσει χώρο στάθμευσης.

Κάτι το εντυπωσιακό είναι ένας ρομποτικός βραχίονας που αναλαμβάνει την διαδικασία φόρτισης. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί στον αυτόματο για να μπει στο πλυντήριο έτσι ώστε όταν ο οδηγός επιστρέψει από τα ψώνια να το βρει και φορτισμένο και πλυμένο.

Φυσικά η iX3 ως μοντέλο μπορεί να διατίθεται ήδη αλλά για τις αυτόνομες λειτουργίες που μας δείχνει το βίντεο θα χρειαστεί να περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ληστεία στη Μητροπόλεως: Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τον μασκοφόρο της Μεταμόρφωσης - Είχαν κάνει πρόβες

Γονικές Παροχές: Με 100.000 μεταβιβάσεις θα αλλάξουν χέρια περιουσίες ύψους 8,8 δισ. ευρώ

Ελένη Μενεγάκη: Αιφνιδίασε τους πάντες-«Μην τρομοκρατείστε! Έχω ψυχολογικά, αν δεν είμαι ελεύθερη»