Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι πιλότοι της Aston Martin F1 οδηγούν την DB5 του 007

Γιάννης Φιλιππάκος Γιάννης Φιλιππάκος

Δείτε σε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο τους Vettel και Stroll να προσπαθούν να ντριφτάρουν με την Aston Martin του James Bond. Θα τα καταφέρουν;

Του Γιάννη Σκουφή

Αυτή την περίοδο το ενδιαφέρον των σινεφίλ μονοπωλείται από τη νέα ταινία του James Bond «No Time to Die». Φυσικό είναι να έρχεται στην επικαιρότητα και η εμβληματική Aston Martin DB5 για την οποία πρόσφατα η βρετανική εταιρεία διοργάνωσε μια εκδήλωση στην πίστα του Silverstone.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί οι πιλότοι της Aston Martin F1 έχουν στήσει ένα μικρό παρεάκι μαζί με την παρουσιάστρια του Sky, Natalie Pinkham, και τον πρώην οδηγό αγώνων και σχολιαστή του Sky Sports, Martin Brundle. Ο Mark Higgins, οδηγός ράλι και κασκαντέρ, εξηγεί πως γυρίζονται οι επικίνδυνες σκηνές με πιο χαρακτηριστική εκείνη με την διαδρομή στην Ματέρα της Ιταλίας.

Το ενδιαφέρον στο βίντεο είναι η προσπάθεια που καταβάλλουν οι δύο οδηγοί για να στρίψουν με το πλάι σε μια κλειστή στροφή. Πρώτος μπαίνει στην πίστα ο Stroll που ανήκει στην γενιά των νεότερων οδηγών και έχει πολύ ενδιαφέρον να δείτε πόσο δυσκολεύεται να πάρει ανάποδο με τις πολλές στροφές που πρέπει να γυρίσει το ξύλινο τιμόνι.

Ωστόσο, ο Vettel δείχνει να τα καταφέρνει καλύτερα και να το διασκεδάζει ανάλογα. Άλλωστε μιλά τόσο η εμπειρία όσο και το ταλέντο του παγκόσμιου πρωταθλητή, αν και λίγο έλειψε σε ένα σημείο να τρακάρει.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον συμπέρασμα που βγαίνει από το σχετικό βίντεο είναι πόσο δύσκολα στον χειρισμό τους ήταν τα σπορ αυτοκίνητα εκείνης της εποχής.

Όπως και η Aston Martin DB5 με τον εξακύλινδρο των 4.000 κυβικών με τους 286 ίππους. Το 1964 το μοτέρ της DB5 Vantage αναβαθμίστηκε και έφτασε τους 330 ίππους. Τα πρώτα αυτοκίνητα είχαν χειροκίνητο κιβώτιο με 4 σχέσεις, οι οποίες αργότερα έγιναν πέντε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση ΤΩΡΑ: Κλειστή η άνοδος του Κηφισού λόγω τροχαίου με δύο τραυματίες στο ύψος της Πέτρου Ράλλη

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας: Ποιο είναι το χειμερινό ωράριο και τι απαγορεύεται να κάνουμε

Δίκη για βιτριόλι: Το τετ-α-τετ της Ιωάννας με τη γυναίκα που της άλλαξε τη ζωή -Tο πρόσωπο «κλειδί»