Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ξέρατε πως η Aston Martin είχε κάποτε ένα Bulldog;

Newsbomb

Ένα από τα πιο άγνωστα σπορ μοντέλα όλων των εποχών ήταν το Bulldog της Aston Martin που δεν πήρε ποτέ το πράσινο φως για την παραγωγή του.

Του Γιάννη Σκουφή

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 η Aston Martin διένυε μια από τις καλύτερες περιόδους και ένας από τους στόχους της βρετανικής εταιρίας ήταν να κατασκευάσει το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής. Το βασικό χαρακτηριστικό θα ήταν το έντονο αεροδυναμικό σχήμα του αμαξώματος και εκείνη την εποχή αυτό της σφήνας ήταν το καταλληλότερο.

Ο στόχος της Aston Martin για την Bulldog ήταν να ξεπεράσει τα 380 χλμ./ώρα, αλλά σύμφωνα με την βρετανική εταιρεία η μέγιστη ταχύτητα που μπορούσε να αναπτύξει το αυτοκίνητο ήταν 309 χλμ./ώρα. Τιμή- ρεκόρ για εκείνα τα χρόνια αλλά πολύ κάτω από αυτό που είχε διαφημίσει η βρετανική μάρκα.

Τελικά τα πράγματα δεν πήγαν όπως έπρεπε και επειδή δεν υπήρχε η κατάλληλη χρηματοδότηση το πρότζεκτ Bulldog εγκαταλείφθηκε. Έτσι κατασκευάστηκε μια και μόνο φορά και το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο το είχε ο Richard Gauntlett, γιος του τότε ισχυρού άντρα της Aston Martin. Ο οποίος το πούλησε το 1981 και από τότε δεν σταμάτησε να το αναζητά.

Για αρκετές δεκαετίες η Bulldog είχε εξαφανιστεί αλλά με την βοήθεια του ιδιοκτήτη και συλλέκτη Phillip Sarofim κατάφερε πριν από μερικά χρόνια να το φέρει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο και να το αναπαλαιώσει με τη βοήθεια της εξειδικευμένης εταιρείας Classic Motor Cars. Η όλη διαδικασία πήρε αρκετούς μήνες (συνολικά 18 με πάνω από 6.000 εργατοώρες) και τελικά η Bulldog παρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο στο Concours d' Elegance.

Μάλιστα η Aston Martin με τον εργοστασιακό της οδηγό Darren Turner θα επιχειρήσει να γράψει ιστορία προχωρώντας σε μια απόπειρα να πετύχει στην πίστα μία τελική πάνω από 200 μίλια ανά ώρα (322 χλμ./ώρα). Κάτι που φυσικά αναμένεται να γίνει viral αφού υπάρχουν ελάχιστα τετράτροχα με ηλικία κοντά στα 50 χρόνια που να μπορούν να φτάσουν μία τόσο υψηλή ταχύτητα.