Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Υβριδικά γίνονται πλέον και τα στρατιωτικά οχήματα

Newsbomb

Η εξηλεκτρισμένη εποχή δεν έχει φτάσει μόνο για τα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία και τα φορτηγά αλλά ακόμη και για τα οχήματα που επιχειρούν σε πεδία μάχης.

Του Γιάννη Σκουφή

Τώρα, αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο ένα στρατιωτικό όχημα να είναι υβριδικό, αυτός σίγουρα δεν αφορά τις εκπομπές ρύπων. Ούτε την κατανάλωση. Το σημαντικότερο για ένα στρατιωτικό υβριδικό είναι το πλεονέκτημα της αθόρυβης κίνησης περιστασιακά ώστε η παρουσία του να μην γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον εχθρό.

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορα τέτοια οχήματα και ένα από τα πιο πρόσφατα είναι το Oshkosh Defense που μπορεί να κινείται για συγκεκριμένα διαστήματα μόνο με ηλεκτρική ενέργεια.

Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει δώσει και πολλές πληροφορίες πέρα από το ότι υπάρχει ένας ισχυρός κινητήρας πετρελαίου που εκτός από την κίνηση του οχήματος αναλαμβάνει και την φόρτιση μιας μπαταρίας χωρητικότητας 30 kWh που με την σειρά της τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα.

Το σημαντικό εδώ είναι πως ο diesel φορτίζει την μπαταρία οπότε δεν απαιτείται η ύπαρξη κάποιας υποδομή. Έτσι και αλλιώς στα πεδία μαχών είναι πολύ δύσκολο να βρεις πρίζα. Εξίσου σημαντικό είναι πως υπάρχει εξωτερική παροχή ώστε το όχημα να μπορεί να τροφοδοτήσει με ενέργεια κάποια άλλη συσκευή λειτουργώντας ως γεννήτρια.

Η Oshkosh, μια αμερικανική βιομηχανική εταιρεία που σχεδιάζει και κατασκευάζει ειδικά φορτηγά, στρατιωτικά οχήματα, αμαξώματα φορτηγών, πυροσβεστικές συσκευές αεροδρομίου και εξοπλισμό πρόσβασης, αισιοδοξεί πως θα κλείσει ένα μεγάλο συμβόλαιο με τον Αμερικανικό Στρατό που αυτή την περίοδο αναζητά οχήματα σαν το Defense για το Σώμα Πεζοναυτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.