Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί πήρε κλήση μία Bugatti Chiron;

Newsbomb

Δε φαντάζεστε για ποιο λόγο μπορεί να έκοψε πρόστιμο η αστυνομία του Λονδίνου σε μια εξαιρετικά σπάνια Chiron.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως μπορείτε να δείτε δε μιλάμε για τη «βασική» Chiron αλλά για την πολύ σπάνια και πανάκριβη Super Sport 300+. Πρόκειται για μία σπέσιαλ έκδοση η παραγωγή της οποίας περιορίζεται σε μόλις 30 αυτοκίνητα και από τα οποία μόνο τα 8 έχουν παραδοθεί στους κατόχους τους.

Ακόμη όμως και για ένα υπερ-αυτοκίνητο υπερ-υψηλών επιδόσεων ισχύουν οι ίδιοι νόμοι και κανονισμοί που ισχύουν για όλα τα υπόλοιπα οχήματα. Για παράδειγμα, στις μισές Πολιτείες των ΗΠΑ και σε μερικές περιοχές του Καναδά είναι απαραίτητη η ύπαρξη πινακίδας κυκλοφορίας και στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.

Στη Ευρώπη είναι φυσικά υποχρεωτική, ακόμα και στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχει εδώ και καιρό αποσχιστεί από την ΕΕ. Ωστόσο, αρκετοί οδηγοί σπορ μοντέλων που τα κυκλοφορούν ελάχιστα πολλές φορές αφαιρούν την πινακίδα. Για λόγους αισθητικής και ίσως και για λόγους αεροδυναμικής -ειδικά όταν μιλάμε για το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο και όσο υπερβολικό και αν ακούγεται κάτι τέτοιο.

Πρόσφατα στο Λονδίνο ο κάτοχος μιας Super Sport 300+ έμεινε έκπληκτος όταν ένας αστυνομικός στο Λονδίνο τον σταμάτησε για να του κόψει κλήση για την απουσία πινακίδας από το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Και σίγουρα δεν υπάρχει τίποτε πιο ειρωνικό από το να παίρνει κανείς πρόστιμο 100 λιρών (περίπου 120 ευρώ) όταν έχει καταβάλλει περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει ένα αυτοκίνητο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.