Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Morgan Super 3 είναι ένα από τα πιο περίεργα αυτοκίνητα

Newsbomb

Δεν είναι μόνο οι τρεις τροχοί που κάνουν αυτή τη μηχανή οδηγικής απόλαυσης τόσο ξεχωριστή, αλλά γενικότερα η όλη φιλοσοφία που το συνοδεύει.

Του Γιάννη Σκουφή

Καταρχήν ξεχάστε όσα έχετε στο νου σας για τα αυτοκίνητα. Η Morgan είναι μία εντελώς διαφορετική εταιρεία από όσες γνωρίζουμε και πέρα από το ιδιαίτερα βρετανικό της στιλ έχει συνδέσει την πορεία της με την οδηγική απόλαυση.

Η οποία δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται με κορυφαίους χρόνους σε πίστες και δυναμικά χαρακτηριστικά αλά καρτ, αλλά με την εντελώς διαφορετική αίσθηση που μπορεί να προσφέρει ένα Morgan.

Πάντως, το νέο τρίτροχο Super 3 υπόσχεται μια εντελώς ξεχωριστή οδηγικά εμπειρία. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο για μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή που το κυρίως της σώμα μας παραπέμπει… σε μπανιέρα με δύο θέσεις. Από εκεί και πέρα μπορεί να δείτε το μπροστινό μέρος με τους κλασικούς στρογγυλούς προβολείς και την έντονα βρετανική αύρα.

Το ενδιαφέρον είναι πως το Super 3 αποτίνει φόρο τιμής στις ρίζες της εταιρείας που πριν από έναν αιώνα και βάλε είχε παρουσιάσει ένα αντίστοιχου χαρακτήρα μοντέλο. Ωστόσο, τώρα το πλαίσιο δεν είναι ξύλινο αλλά ένα σύγχρονο αλουμινένιο και μπροστά δεν υπάρχει ένας V2, αλλά ένας 1.500άρης τρικύλινδρος ατμοσφαιρικός κινητήρας της Ford με 118 ίππους.

Όσον αφορά τις επιδόσεις σημειώστε ένα «0-100» σε περίπου 7,0 δεύτερα και μία τελική που ξεπερνά τα 200 χλμ./ώρα. Εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς πως στον πίσω άξονα υπάρχει ένας μόνο τροχός. Εξίσου εντυπωσιακή είναι όμως και η τιμή πώλησης που διαμορφώνεται περίπου στις 50.000 ευρώ.