Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε τι μπορεί πάθει κανείς σε μια ανοιγόμενη γέφυρα

Newsbomb

Αν αγνοήσει κανείς τα προειδοποιητικά σήματα, επικίνδυνο δεν είναι μόνο το πέρασμα από τις φυλασσόμενες διαβάσεις, αλλά και από γέφυρες που σηκώνονται.

Στην χώρα μας δεν υπάρχουν «σπαστές» γέφυρες αφού ακόμα και αυτή της Χαλκίδας είναι «συρταρωτή», αλλά σε άλλα μέρη είναι μια συνηθισμένη λύση. Όπως στη Φλόριντα, όπου ένας οδηγός ξεχάστηκε και αγνόησε τα οπτικοακουστικά σήματα για την λειτουργία ανοίγματος της γέφυρας.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο το ασημί Honda ενώ κινείται στη γέφυρα η μπάρα πίσω του κλείνει, ο οδηγός ξαφνικά αντιλαμβάνεται τι γίνεται και σταματά ακριβώς στο σημείο που η γέφυρα γωνιάζει.

Ταυτόχρονα το κινητό μέρος της γέφυρας ξεκινά να σηκώνεται και το Honda αρχίζει να οριζοντιώνεται. Οι εμπρός τροχοί έχουν φρακάρει και το αυτοκίνητο είναι αδύνατο να κινηθεί.

Έντρομος ο οδηγός ανοίγει την πόρτα για να διαφύγει και το καταφέρνει αφότου το αυτοκίνητο οριζοντιώνεται και πάλι. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και δεν υπήρξαν ευτράπελα αφού τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο σοβαρά.

Πάντως, πέρα από τον αφηρημένο και προφανώς κατατρομαγμένο οδηγό μεγάλη ευθύνη είχε και ο υπεύθυνος επίβλεψης της καλής λειτουργίας της γέφυρας. Ο οποίος την ώρα του συμβάντος απουσίαζε, ενώ θα μπορούσε να διακόψει το σήκωμα της γέφυρας για να αποτραπούν τα χειρότερα. Και για αυτό ο υπεύθυνος απολύθηκε. Όσο για τον οδηγό, μετά την περιπέτεια αυτή προφανώς θα βλέπει γέφυρα και… θα στρίβει από την άλλη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.