Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε μια Corvette να σκίζει τα κύματα (video)

Newsbomb

Δίχως αμφιβολία αυτή η Corvette είναι μία από τις πιο γρήγορες που έχουμε δει ποτέ. Πάνω στο νερό.

Του Γιάννη Σκουφή

Μία από τις πιο τρελές και παλαβές ιδέες που η αυτοκινητοβιομηχανία, με την ευρύτερη έννοια, φλερτάρει εδώ και πολλά χρόνια είναι και τα αμφίβια αυτοκίνητα. Που μπορούν να κινούνται τόσο στην ξηρά όσο και στο νερό και συνήθως φτιάχνονται πιο πολύ για να εντυπωσιάζουν παρά για να δίνουν λύσεις.

Εδώ όμως έχουμε μία διαφορετική και απλούστερη κατασκευαστικά περίπτωση όπου μια εταιρεία αναλαμβάνει να μεταμορφώσει ταχύπλοα σε πασίγνωστα τετράτροχα της αυτοκίνησης. Εννοείται πως δεν υπάρχει καμία δυνατότητα κίνησης μακριά από το νερό αφού το όλο… tuning αφορά αποκλειστικά την εξωτερική εμφάνιση.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τη Super Blondie, μία από τις πιο διάσημες youtuber με κύριο αντικείμενο το αυτοκίνητο, να απολαμβάνει μια βόλτα με μία πράσινη Corvette στο Ντουμπάι.

Σύμφωνα με το βίντεο το ταχύπλοο εφοδιάζεται με έναν άγνωστης προέλευσης κινητήρα 1.800 κυβικών που έχει αρκετή ισχύ προκειμένου η μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα.

Η εταιερία που κατασκευάζει αυτά τα πολύ ιδιαίτερα «jet-cars» ονομάζεται Waterlink και προσφέρει εκτός από την Corvette και άλλες επιλογές με «αμαξώματα» Aston Martin, Bentley, Bugatti κ.α. Αξιοσημείωτο είναι πως οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μια βόλτα με 700 δολάρια την ώρα ή να αγοράσουν ένα τέτοιο σκάφος για περίπου 40 με 50 χιλιάδες δολάρια.