Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς μπορεί να γίνει σαν καινούργια μια McLaren F1;

Newsbomb

Τόσο η συντήρηση όσο και το καθάρισμα ενός πανάκριβου αυτοκινήτου απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό και ειδικές μεθόδους.

Του Γιάννη Σκουφή

Πώς πλένεται και καθαρίζεται ένα αυτοκίνητο; Οι περισσότεροι προτιμούν τα αυτόματα πλυντήρια αυτοκινήτων με τις βούρτσες, κάποιοι άλλοι επιλέγουν την κλασική μέθοδο του σφουγγαριού με το χέρι ώστε να προστατεύουν λίγο περισσότερο το χρώμα του αυτοκινήτου.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που δεν μπορεί να κάνεις τίποτε από τα δύο. Ειδικά όταν πρόκειται για πανάκριβα supercars που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ακόμη πιο ειδικά όταν μιλάμε για ένα άκρως συλλεκτικό αυτοκίνητο όπως είναι η μία McLaren F1 που κοστίζει 22 εκατομμύρια ευρώ!

Στο παρακάτω πολύ ενδιαφέρον βίντεο της Hagerty θα δείτε πως οι ειδικοί καθαρίζουν από διάφορες βρωμιές και φυσικές διαβρώσεις το αμάξωμα του βρετανικού supercar. Υπάρχουν κάποια πολύ δύσκολα σημεία, όπως είναι για παράδειγμα ο θόλος πάνω από τους τροχούς.

Το πολύ ενδιαφέρον είναι η μέθοδος καθαρισμού με πάγο. Φανταστείτε κάτι σαν την αμμοβολή με την διαφορά πως στην προκειμένη περίπτωση ψεκάζεται υπό πολύ υψηλή πίεση ξηρός πάγος. Με την μέθοδο της παγοβολής, λοιπόν, αφαιρούνται αποτελεσματικά οι ακαθαρσίες που δεν θα μπορούσε να μπει κάποιο εργαλείο. Και το κυριότερο δίχως να φθείρεται η επιφάνεια των εξαρτημάτων.