Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πως γυρίζονται οι εντυπωσιακές σκηνές με αυτοκίνητα στο Χόλυγουντ;

Newsbomb

Αναμφίβολα ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά πλάνα μίας ταινίας είναι αυτά που συγκρούονται και καταστρέφονται αυτοκίνητα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα μεγάλο μέρος από το κόστος μίας κινηματογραφικής επιτυχίας στην οποία πρωταγωνιστούν αυτοκίνητα έχει να κάνει με τις εντυπωσιακές συγκρούσεις και τις καταστροφές. Παλιότερα, αυτό το κόστος ήταν σημαντικά μεγαλύτερο αφού τα πάντα γινόντουσαν με πραγματικά αυτοκίνητα μιας και δεν υπήρχαν τα ψηφιακά μέσα.

Ακόμη και σήμερα όμως δεν μπορούν να γίνουν τα πάντα μέσα από του υπολογιστές. Έτσι, σε πολλές ταινίες με εντυπωσιακές σκηνές καταδίωξης, κυνηγητά στους δρόμους, συγκρούσεις και εκρήξεις με αυτοκίνητα κ.α. γίνονται στην πραγματικότητα.

Μη νομίζετε όμως πως πρόκειται για κάτι εύκολο καθώς οι σκηνοθέτες θέλουν το καλύτερο δυνατό θέαμα και έτσι όπως το φαντάζονται. Για αυτό υπάρχει μία ομάδα ειδικών που χρησιμοποιούν τεχνικές και μεθόδους προκειμένου μία σύγκρουση ή ένα τρακάρισμα να γίνεται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο και έτσι ακριβώς όπως γράφεται στο σενάριο.

Αν έχετε χρόνο μπορείτε να αφιερώσετε λιγότερο από ένα δεκάλεπτο για να δείτε πως γυρίζονται σκηνές με λεωφορεία να περνούν πάνω από περιπολικά, με φορτηγάκια να ανατινάζονται, με σωλήνες να πέφτουν πάνω στις οροφές αυτοκινήτων και άλλα πολλά που υλοποιούνται από ανθρώπους με γνώσεις στην κατεργασία υλικών χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία, από τροχούς κοπής μέχρι και ηλεκτροσυγκόλληση.