Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes GLA: Με ανήσυχο πνεύμα

Γιώργος Σκευοφύλαξ

Πόσες φορές αναζητήσατε ένα όχημα που να έχει την άνεση των sedan μοντέλων, τις επιδόσεις των sportive coupe (και το σχήμα τους) και την δυνατότητα κίνησης με ασφάλεια σε όλα τα εδάφη; Η εύκολη απάντηση είναι πως τέτοιο όχημα δεν υπάρχει. Η Mercedes με την GLA απέδειξε πως υπάρχει.

Η GLA είναι διαφορετική και αυτό φαίνεται από την πρώτη ματιά. Το πρώτο συμπαγές SUV από τη Mercedes-Benz συνδυάζει τις σχεδιαστικές γραμμές ενός coupé με την καθημερινή χρηστικότητα των οχημάτων Crossover. Αυτό της δίνει ένα premium all-road χαρακτήρα.

Η πρώτη «ματιά» αποπνέει αυτοπεποίθηση με τις δυναμικές σπορ αναλογίες και την εντυπωσιακή μάσκα με το κεντρικά τοποθετημένο τριάκτινο αστέρι. Η γραμμή σχεδίασης η οποία εκτείνεται από τους προβολείς και τις πλευρές μέχρι το πίσω τμήμα, δημιουργεί μια ρέουσα, κομψή δυναμική ακόμη και όταν είναι σταματημένο.

Το σχήμα του αυτοκινήτου συνδυάζει το διπλό χαρακτήρα ενός κομψού coupe (από την μέση ως την οροφή) και ενός δυναμικού (από τη μέση ως το πάτωμα) Sport Utility Vehicle. Εκεί ξεχωρίζουν στοιχεία όπως: Η κομψή προστατευτική ποδιά, χαρακτηριστική των SUV, ανάλογα με τον επιλεγμένο εξοπλισμό είτε σε ασήμι, σκούρο χρώμιο ή γυαλιστερό μαύρο, και η μαύρη διακόσμηση του θόλου των τροχών με εφέ αντίθεσης και τα πλευρικά μαρσπιέ με σχεδίαση bucket-tooth.