Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

5+1 συμβουλές για ασφαλείς διαδρομές με αυτοκίνητο από την KTEOHellas!

Newsbomb

Οι διακοπές με το αυτοκίνητό σας σίγουρα σας προσφέρουν περισσότερη άνεση και ευελιξία!

Είτε αποφασίσετε να φτάσετε στον προορισμό των διακοπών σας οδικά, είτε επιλέξετε να “φορτώσετε” το αυτοκίνητό σας στο καράβι, υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να ελέγξετε ώστε να έχετε μια ασφαλή και όμορφη διαδρομή:

Ελαστικά:

photo 600x300 pixels 01

Όσο καλά και να είναι τα φρένα ή οι αναρτήσεις, αν τα ελαστικά δεν είναι σε καλή κατάσταση τότε το αυτοκίνητο δεν θα αντιδράσει σωστά τη δύσκολη στιγμή. Δείτε εδώ τι πρέπει να ελέγξετε για να είστε βέβαιοι ότι τα ελαστικά σας είναι σε καλή κατάσταση.

Μπαγκαζιέρα:

photo 600x300 pixels 02

Αφού αγοράσετε την κατάλληλη μπαγκαζιέρα για εσάς, πρέπει να την τοποθετήσετε και να τη φορτώσετε. Η μπαγκαζιέρα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη και βιδωμένη πάνω στις βάσεις της οροφής. Πρέπει να είναι παράλληλη προς το οδόστρωμα, ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αεροδυναμική. Δείτε εδώ περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες για να μην έχετε κανένα πρόβλημα στο ταξίδι σας.

Οικονομία στα καύσιμα:

photo 600x300 pixels 03

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να μειώσετε τα έξοδα της βενζίνης στο αυτοκίνητό σας. Βάλτε το σωστό είδος βενζίνης και φροντίστε να κάνετε μια έρευνα για το βενζινάδικο με την καλύτερη τιμή. Περά από αυτό, όμως, έχετε ποτέ ελέξγει αν η τάπα του ρεζερβουάρ σας είναι σε άριστη κατάσταση;

Δείτε περισσότερα έξυπνα κόλπα και εξοικονομίστε χρήματα από την κατανάλωση καυσίμων.

Κοτσαδόρος:

photo 600x300 pixels 04

Ο κοτσαδόρος είναι το εξάρτημα το οποίο τοποθετείται στο πίσω μέρος του οχήματος (από ειδικό εγκαταστάτη) με σκοπό να πραγματοποιείται η έλξη τρέιλερ, μπαγκαζιέρας ή τροχόσπιτου.

Μήπως όμως χρειάζεστε άδεια ρυμούλκησης;

Αχρείστα να 'ναι!

photo 600x300 pixels 05

Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) προβλέπει ότι ο ελάχιστος υποχρεωτικός εξοπλισμός που πρέπει να βρίσκεται σε ένα όχημα είναι ένα προειδοποιητικό τρίγωνο, φαρμακείο αυτοκινήτου, πυροσβεστήρας, ρεζέρβα (ή κιτ ελαστικών) και ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά οράσεως, στην περίπτωση που στο δίπλωμα οδήγησης αναγράφεται ο κωδικός 01 που σημαίνει οδήγηση με γυαλιά. Καλό όμως είναι να έχετε και κάποια επιπλέον και ιδιαίτερα χρήσιμα, σε περίπτωση ανάγκης, είδη.

Παιδικό κάθισμα:

photo 600x300 pixels 06

Τα καθισματάκια πρέπει πάντα να συμβαδίζουν με το βάρος του παιδιού αφού είναι κατάλληλα και ασφαλή μόνο για την ομάδα ή τις ομάδες τις οποίες καλύπτουν. Στην αγορά θα βρείτε διαθέσιμα, καθισματάκια τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες σας για μεγαλύτερα διαστήματα αφού μπορούν να συνδυάσουν περισσότερες από μία ομάδες. Δείτε εδώ κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε το παιδικό κάθισμα, πως απομονώνουμε τον αερόσακο αλλά και οδηγίες για εύκολη τοποθέτηση.

Παρακολουθείστε το σύντομο βίντεο στην αρχή του κειμένου με απλούς ελέγχους που μπορείτε να πραγματοποιήσετε πριν το ταξίδι σας καθώς και συμβουλές για την ορθή τοποθέτηση των αποσκευών.

Ευχές για όμορφες και ασφαλείς διαδρομές από την ΚΤΕΟHellas!