Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σοκαριστικό ατύχημα στη Formula 1: Η Ferrari του Ραϊκόνεν έσπασε στα δύο πόδι μηχανικού (video)

Newsbomb

Ένα πρωτοφανές και σοκαριστικό ατύχημα «σημάδεψε» το Grand Prix του Μπαχρέιν.

Ο πιλότος της Φεράρι Κίμι Ραϊκόνεν έφυγε πριν ολοκληρωθεί η αλλαγή του πίσω αριστερά τροχού του μονοθέσιου του κατά το πιτ στοπ, με αποτέλεσμα να παρασύρει έναν από τους μηχανικούς της ομάδας του.

Ο Φραντσέσκο Τσιγκορίνι υπέστη σοβαρό κάταγμα στο πόδι, καθώς το μονοθέσιο του Φινλανδού πέρασε κυριολεκτικά από πάνω του, προκαλώντας σοκ στο υπόλοιπο επιτελείο.

Σύμφωνα πάντως με τον Ραϊκόνεν η ομάδα τού είχε δώσει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει.

«Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι όταν βλέπω πράσινο φως ξεκινάω. Δεν θα μπορούσα να γνωρίζω ότι υπήρχε θέμα με τον πίσω αριστερό τροχό. Άμεσα η ομάδα μού είπε να σταματήσω. Δυστυχώς κάτι πρέπει να πήγε λάθος και θα ψάχνουμε να βρούμε τι συνέβη» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά το τέλος του αγώνα ο πιλότος της Φεράρι.

Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές του αγώνα επέβαλαν πρόστιμο 50.000 ευρώ στην ιταλική ομάδα για μη ασφαλή έξοδο από τα πιτ, ενώ το περιστατικό είχε και αγωνιστικές συνέπειες για τον «Κίμι», καθώς υποχρεώθηκε να σταματήσει προκειμένου να βάλει το νέο τροχό από τη στιγμή που απαγορεύεται σε μονοθέσιο να επιστρέψει στην πίστα με λάστιχα διαφορετικής γόμας.

«Αυτό που συνέβη στον Φραντσέσκο στο πιτ στοπ ήταν εξαιρετικά ατυχές. Λυπόμαστε γι' αυτό και ελπίζουμε να επιστρέψει σύντομα», πρόσθεσε ο Ραϊκόνεν…