Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε μια σπανιότατη Lamborghini Miura SV να διαλύεται σε χιλιάδες κομμάτια

Newsbomb

Κανονικά θα έπρεπε κανείς να βλέπε τη συγκεκριμένη εικόνα και να στενοχωριέται. Όμως δεν υπάρχει λόγος, μιας και πρόκειται για έργο τέχνης.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Lamborghini Miura -μια είχε και ο Σταμάτης Κόκοτας, δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση- θεωρείται από πολλούς το πιο όμορφο υπερ- αυτοκίνητο που έχει σχεδιαστεί ποτέ. Φυσικά είναι και ένα από τα πιο σπάνια, ειδικά στην κορυφαία έκδοσή του SV.

Το να διαλυθεί λοιπόν μια Miura σε χιλιάδες μεμονωμένα εξαρτήματα όπως στη φωτογραφία που βλέπετε θα μπορούσε να θεωρηθεί ιεροσυλία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το ιταλικό super car -μοντέλο του 1972- δεν διαλύεται, καθώς πρόκειται για έργο της σειράς Disintergrating (Αποσυναρμολόγηση) του ταλαντούχου Ελβετού φωτογράφου Fabian Oefner. Η εικόνα που βλέπουμε αποτελείται από 1.500 μεμονωμένες φωτογραφίες και για την υλοποίηση του όλους εγχειρήματος χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Για τον Oefner ήταν η πρώτη φορά που δούλεψε με ένα πραγματικό αυτοκίνητο, καθώς έως τώρα χρησιμοποιούσε μοντέλα. Η αφορμή του δόθηκε με την αναπαλαίωση της Miura ενός φίλου του, ενώ το τελικό του έργο θα τυπωθεί σε μόλις 30 αντίτυπα, 10 στη διάσταση 230 x 115 εκατοστά και 20 μεγέθους 140 x 70 εκατοστών. Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε και άλλες δημιουργίες του Fabian Oefner, της ίδιας σειράς και λογικής.