Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε μία αυτόνομη BMW Σειρά 7 να τρομάζει ένα φάντασμα

Newsbomb

Έναν πρωτότυπο και ολίγον ανατριχιαστικό τρόπο βρήκε η γερμανική εταιρία για να προωθήσει την αυτόνομη οδήγηση.

Του Γιάννη Σκουφή

Το βασικό νόημα από το πολύ έξυπνο βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα η BMW είναι πως κανείς δεν πρέπει να φοβάται την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης. Το βίντεο ξεκινά με ατμόσφαιρα θρίλερ σε ένα σκοτεινό δρόμο μέσα σε ένα δάσος. Ξαφνικά στο πέρασμα μιας BMW 7 βρίσκεται μπροστά της ένα φάντασμα και η πολυτελής λιμουζίνα φρενάρει απότομα.

Το φάντασμα πλησιάζει το αυτοκίνητο με σκοπό να τρομάξει τους επιβάτες, αλλά τελικά το βάζει στα πόδια όταν διαπιστώνει πως στο εσωτερικό του δεν υπάρχει κανείς και πως ελέγχεται από κάποια αόρατη δύναμη. Η οποία δεν είναι άλλη από αυτή της αυτόνομης οδήγησης!

Επιστρέφοντας στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτε το μεταφυσικό στην πειραματική 7άρα που εντάσσεται στην πλατφόρμα εξέλιξης BMW Group High Performance D3. Ήδη η BMW δοκιμάζει 80 αυτόνομα αυτοκίνητα αυτού του τύπου στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, στη Γερμανία, στο Ισραήλ και στην Κίνα και σύντομα θα προσθέσει ακόμη 140 πιλοτικά αυτοκίνητα.

Υπολογίζεται πως αυτός ο στόλος θα διανύσει συνολικά 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα εκ των οποίων θα προκύψουν βάσει προσομοιώσεων άλλα 240 εκατομμύρια χιλιόμετρα! Το όλο πρότζεκτ έχει ως στόχο την συλλογή απίστευτου όγκου δεδομένων και πληροφοριών για να γίνει απόλυτα ασφαλής η αυτόνομη οδήγηση. Ακόμη και να αποφεύγει συγκρούσεις με φαντάσματα!