Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η βόλτα στο απίστευτο νέο μουσείο κλασικών αυτοκινήτων της Fiat-Chrysler είναι εντυπωσιακή

Newsbomb

Με αφορμή τα εγκαίνια του Heritage HUB η FCA έδωσε στη δημοσιότητα ένα υπέροχο βίντεο και πολλές φωτογραφίες που σε βάζουν μονομιάς στο κλίμακα.

Του Γιάννη Σκουφή

To μουσείο βρίσκεται στην Ιταλία και σε μια εγκατάσταση με έκταση περίπου 15.000 τετραγωνικών μέτρων, φιλοξενώντας περισσότερα από 250 κλασικά αυτοκίνητα. Οι επισκέπτες μπορούν να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να θαυμάσουν από κοντά πρωτόλειες κατασκευές και εμβληματικά μοντέλα που έγραψαν ιστορία στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Στον εκθεσιακό χώρο Archistars φιγουράρει μια Lancia Lambda για την οποία ο ιταλό-αμερικανικός όμιλος αναφέρει πως πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο βασισμένο σε ένα αυτοφερόμενο πλαίσιο. Φυσικά υπάρχουν πολλά πρωτότυπα και τετράτροχα κατασκευασμένα ειδικά για τις ανάγκες της οικογένειας Agnelli στην οποία ανήκει η FIAT και η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε περίοπτη θέση βρίσκονται διάφορα μοντέλα όπως είναι το Fiat S61 1908, η Lancia Aurelia B20 και η Formula 1 Lancia D50. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν τα αγωνιστικά των Ιταλών όπως είναι η θρυλική Lancia Stratos HF ή το Fiat 124 Abarth. Στο μουσείο βρίσκονται και δύο σχεδιαστικά πρωτότυπα της Alfa Romeo 4C και διάφορες εκδόσεις Quadrifoglio.