Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Volvo θα εξελίσσει νέα μοντέλα σε πραγματικό περιβάλλον με εικονικά στοιχεία

Newsbomb

Μια φορά και έναν καιρό τα αυτοκίνητα σχεδιάζονταν σε λευκό χαρτί με τα επόμενα βήματα εξέλιξης να γίνονται εμπειρικά και βήμα προς βήμα.

Του Γιάννη Σκουφή

Στη συνέχεια εμφανίστηκαν ισχυροί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και σχεδιαστικά μοντέλα που προσομοιώνουν σχεδόν τα πάντα μειώνοντας τόσο το κόστος όσο και το χρόνο της ανάπτυξης. Από τα τελευταία δεδομένα στην εξέλιξη ενός νέου μοντέλου είναι η ψηφιακή τρισδιάστατη απεικόνιση διαφόρων μερών του και οι δοκιμές σε τρισδιάστατο εικονικό περιβάλλον.

Η Volvo συνεργάζεται με την Varjo, η οποία ειδικεύεται στα headset (σετ που προσαρμόζεται στο πρόσωπο) που δημιουργούν εικονικά στοιχεία σε πραγματικό περιβάλλον ώστε οι σχεδιαστές και οι μηχανικοί να μπορούν να κάνουν διάφορες δοκιμές. Όπως π.χ. για τη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων μέχρι και την εικονική απεικόνιση ζώων που διασχίζουν το δρόμο!

«Με αυτήν την προσέγγιση μίας ανάμεικτης πραγματικότητας, μπορούμε να ξεκινήσουμε την αξιολόγηση σχεδίων και τεχνολογιών που βρίσκονται ακόμη στο σχεδιαστήριο», δήλωσε ο Volvo CTO, Henrik Green. «Αντί για τον συνηθισμένο στατικό τρόπο αξιολόγησης νέων πρότζεκτ μπορούμε αμέσως να τα δοκιμάσουμε στο δρόμο». Το πιο πρόσφατο πρότζεκτ ονομάζεται Varjo XR-1 και περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω εντυπωσιακό βίντεο.