Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένας φυσικός και ο γιός του έφτιαξαν μόνοι τους μία Lamborghini!

Newsbomb

Το πάθος και φυσικά η τρέλα ενός πατέρα και ενός γιου για την Aventador τους οδήγησε να φτιάξουν μια δική τους!

Του Γιάννη Σκουφή

Αν δεν μπορείς να την αγοράσεις γιατί να μην την φτιάξεις ο ίδιος; Αυτό σκέφτηκε ο φυσικός Sterling Backus και αποφάσισε να φτιάξει με τον γιό του κομμάτι- κομμάτι την Aventador που βλέπετε και στο βίντεο που ακολουθεί. Η κατασκευή δεν έγινε σε κάποιο μεγάλο εργοστάσιο ή γραμμή παραγωγής αλλά σε ένα μικρό εργαστήριο με τη χρήση ενός 3D εκτυπωτή.

Ουσιαστικά πρόκειται για έξυπνες μηχανές κατεργασίας (όπως μια φρέζα ή πλάνη) που συνδυάζονται άψογα με προγράμματα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μπορούν γρήγορα και εύκολα να αναπαράγουν διάφορα σχήματα. Στην περίπτωση της «τρισδιάστατης» Aventador τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι θερμοπλαστικό, κάρμπον και κέβλαρ, κάτι που φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Ο Backus μπορεί να μην βρήκε έναν V12 των 6.500 κυβικών που κινεί το ιταλικό super car αλλά πέτυχε σε καλή τιμή έναν LS1 των 5,7 λίτρων από μια Corvette του 2003. H μετάδοση προέρχεται από μια Porsche 911 της γενιάς 996, ενώ οι μικρές αισθητικές διαφοροποιήσεις είναι ηθελημένες προκειμένου να μην υπάρχουν θέματα με δικαιώματα.

Πραγματικά απίθανο αν σκεφτεί κανείς πως η όλη ιδέα προέκυψε όταν ο γιός του φυσικού έπαιζε το γνωστό βιντεοπαιχνίδι Forza Horizon και τον ρώτησε αν θα μπορούσε να κατασκευάσει μια Aventador.