Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Λύθηκε το μυστήριο: Έτσι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας απέκτησε τις θωρακισμένες Mercedes του

Newsbomb

Προκειμένου να φτάσουν οι θωρακισμένες S-Class στη Βόρειο Κορέα ακολούθησαν ένα δαιδαλώδες δρομολόγιο και πρακτικές λαθρεμπόρων.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι εικόνες με τους σωματοφύλακες του Kim Jong-un, του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας να τρέχουν γύρω από μια S-Class, η οποία αποδείχθηκε θωρακισμένη, έκαναν το γύρο του κόσμου. Στην πορεία ο Kim Jong-un εμφανίστηκε και με άλλες S-Class, ενώ η γερμανική εταιρεία δεν μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα πως βρέθηκαν στα χέρια του μιας και ισχύει το εμπάργκο των ειδών πολυτελείας για τη Βόρειο Κορέα.

Το μυστήριο των θωρακισμένων Mercedes το έλυσαν οι New York Times, με την ιστορία να ξεκινά στο λιμάνι του Ρότερνταμ, στην Ολλανδία. Εκεί μερικές θωρακισμένες S-Class φορτώθηκαν σε ένα καράβι, το οποίο έπειτα από 41 μέρες ταξιδιού έφτασε στην Κίνα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Εκεί οι λιμουζίνες φορτώθηκαν σε άλλο πλοίο με προορισμό την Ιαπωνία, όπου και πάλι άλλαξαν πλεούμενο για να καταλήξουν σε κάποιο λιμάνι της Νότιας Κορέας. Σε αυτό το πλοίο που τις μετέφερε βρέθηκε ταυτόχρονα με ένα ρώσικο πλοίο «φάντασμα» στο οποίο φορτώθηκαν τα αυτοκίνητα.

Το ρώσικο πλοίο φεύγοντας από το λιμάνι της Νότιας Κορέας έκλεισε όλες τις συσκευές υποχρεωτικού εντοπισμού του, μέχρις ότου εμφανίστηκε και πάλι στο Βλαδιβοστόκ, στη Ρωσία. Την ίδια μέρα που το συγκεκριμένο πλοίο έδεσε στη ρώσικη πόλη στο αεροδρόμιό της είχαν φτάσει και μεταφορικά αεροπλάνα της Βόρειας Κορέας. Το λόγο φυσικά τον φαντάζεστε…