Έφτιαξαν σοκολάτα που δεν λιώνει!

Έφτιαξαν σοκολάτα που δεν λιώνει!

Μια νέα γενιά σοκολάτας που δεν λιώνει ούτε στους 40 βαθμούς Κελσίου δημιούργησαν επιστήμονες από το κέντρο έρευνας γνωστής σοκολατοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η «άτρωτη» σοκολάτα προορίζεται για θερμές χώρες όπως π.χ. η Ινδία και η Βραζιλία, όπου οι υψηλές θερμοκρασίες πολλές φορές αλλοιώνουν το προϊόν.

Αρκετοί, παρά ταύτα, είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν ότι το νέο προϊόν θα μπορούσε να διατίθεται ακόμη και στις ψυχρές χώρες, προς αποφυγή του γνωστού «πασαλείμματος» στο οποίο υποκύπτουν συνήθως οι μικροί λάτρεις του γλυκού πειρασμού. Μια κοινή σοκολάτα λιώνει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Η νέα πατέντα ωστόσο ενισχύει την αντίστασή της στη θερμότητα όπως αναφέρει το δημοσίευαμ του "Βήματος"

Η καινοτομία εντοπίζεται στον τρόπο ανακατέματος του μείγματος της σοκολάτας –βούτυρο κακάο, φυτικά έλαια, γάλα και ζάχαρη– σε ένα μπολ γεμάτο μεταλλικές μπάλες. Μέσω της συγκεκριμένης τεχνικής, οι ερευνητές κατάφεραν να συρρικνώσουν το μέγεθος των σωματιδίων της ζάχαρης με αποτέλεσμα να καλύπτονται από λιγότερα λιπαρά, κάνοντας έτσι το προϊόν λιγότερο «ευαίσθητο» στις υψηλές θερμοκρασίες.

Από την πλευρά του, ο Τόνι Μπιλσμπόροου από την εταιρεία, υποστηρίζει ότι για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια για την πώληση του νέου προϊόντος σε ψυχρές χώρες όπως η Βρετανία, καθώς εκεί «απλώς δεν θα πουλήσει». «Δεν πιστεύω ότι οι λάτρεις της σοκολάτας θα καλωσορίσουν τη συγκεκριμένη συνταγή καθώς η αλήθεια είναι ότι δεν θα έχει την ίδια γεύση με μια κλασική σοκολάτα γάλακτος», καταλήγει ο ίδιος.