Πόσους εργαζόμενους θα χρειαζόταν ο Άη Βασίλης χωρίς τη μαγεία;

Πόσους εργαζόμενους θα χρειαζόταν ο Άη Βασίλης χωρίς τη μαγεία;

Υπολογίζεται ότι περίπου 760 εκατ. παιδιά που ασπάζονται το χριστιανισμό παγκοσμίως περιμένουν το δώρο του Άη Βασίλη. Πόση βοήθεια όμως χρειάζεται ο αγαπημένος άγιος των παιδιών για να κάνει όλη αυτή τη δουλειά;


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς δύο από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες ταχυμεταφορών, των FedEx και UPS, χωρίς τη μαγεία ο Άη Βασίλης θα χρειαζόταν το εξής προσωπικό:

46 διεθνή κέντρα διανομής. Αυτό σημαίνει ότι 400.000 εργαζόμενοι θα ήταν απαραίτητοι για να φορτώσουν τα δώρα στο έλκηθρο του Άη Βασίλη.

60.000 εργαζόμενοι για να σχεδιάσουν τα καλύτερα σχέδια πτήσης και να επικοινωνήσουν με τις κατά τόπους αρχές για την ασφάλεια των πτήσεων κτλ.

7.000 άτομα να παρακολουθούν την πορεία του και να κάνουν τις μικροαλλαγές της διαδρομής σε πραγματικό χρόνο.

100 μετεωρολόγοι για να διαβεβαιώσουν ότι ο Άη Βασίλης δεν χρειάζεται να πετάξει μέσα από χιονοθύελλα

40.000 άτομα για να βοηθήσουν τον Άγιο να καθαρίσει τις καμινάδες.

Επίσης για τις υπηρεσίες του κοκκινοντυμένου Άγιου είναι απαραίτητα 7.300.900 ξωτικά προκειμένου να συμβάλλουν στην αλυσίδα διανομής των δώρων.

Έτσι ο Άη Βασίλης ούτε λίγο ούτε πολύ χρειάζεται περίπου 12 εκατ. εργαζόμενους στη δούλεψή του για να εκτελέσει την αποστολή του.

Πρακτικά αυτός ο αριθμός είναι 40 φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των εργαζομένων στην εταιρεία ταχυμεταφορών FedEx.

Για τον υπεύθυνο της UPS τον Mike Mangeot όλα αυτά τα δώρα, που ζυγίζουν περίπου 344.730 τόνους για να μεταφερθούν θα χρειάζονταν 747 αεροπλάνα ή ίσως εννιά ταράνδους...