Δείτε: Τα πιο περίεργα επαγγέλματα στον κόσμο (pics)

Δείτε: Τα πιο περίεργα επαγγέλματα στον κόσμο (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν πρόκειται για συνηθισμένες καθημερινές δουλειές που οδηγούν μαθηματικά στη ρουτίνα.

 

Η φωτογράφος Nancy Rica Schiff κυκλοφόρησε το 2002, το βιβλίο "Odd Jobs, Portrait of Unusual Occupations" που απαρτίζεται από ασπρόμαυρες φωτογραφίες της, που εστιάζουν σε αυτό ακριβώς που περιγράφει ο τίτλος

Η επιτυχία του λευκώματος ήταν τέτοια που ακολούθησε η φετινή έκδοση "Odder Jobs" (ακόμη πιο περίεργες δουλειές), απ' όπου προέρχονται και τα "πορτραίτα" που βλέπετε παρακάτω.

Η Daily Mail παρουσιάζει το εκπληκτικό, και συνάμα ξεκαρδιστικό, έργο της Schiff.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες ορισμένα από τα πιο παράξενα επαγγέλματα:


Ξεσκονιστής δεινοσαύρων: κάθε μουσείο που φιλοξενεί οστά δεινοσαύρων, πρέπει να έχει και τον "καθαριστή" τους

Δύτης που συλλέγει μπαλάκια του γκολφ: από λίμνες που βρίσκονται στα τερέν που ασκείται το άθλημα.

Ειδικός ρολογιών: ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη σωστή λειτουργία ρολογιών τύπου "Big Ben". Δε μιλάμε για απλούς "κούκους" δωματίου ή σαλονιού.

Ανθρώπινος "σάκος" του μποξ: κοινώς, αυτός που θα δεχτεί τις γροθιές του επαγγελματία στην προπόνηση του. Συνήθως είναι και αυτός αθλητής, αλλά ο ρόλος του είναι... παθητικός.

Άγαλμα της Ελευθερίας: ανθρώπινο άγαλμα της Ελευθερίας για την ακρίβεια, στους δρόμους της Νέας Υόρκης .

Αυνανιστής ζώων: ίσως το πιο "παράξενο" επάγγελμα στον πλανήτη. Κάποιοι εκεί έξω, πρέπει καθημερινά να συλλέγουν το σπέρμα των ταύρων.

"Γεμιστής" ρωγμών: αγαλμάτων για την ακρίβεια. Γιατί η φθορά του χρόνου πρέπει να αντιμετωπίζεται προτού να είναι πολύ αργά .

Ράφτης στηθόδεσμων: όχι και τόσο "παράξενο" επάγγελμα, αλλά αν μη τι άλλο διαφορετικό. Ιδίως αν το ασκεί ένας άνδρας όπως ο εικονιζόμενος.

Ελεγκτής οσμών: Όσοι ακολουθούν το συγκεκριμένο επάγγελμα είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας αποσμητικών και αντιιδρωτικών, τον οποίο πραγματοποιούν μυρίζοντας τις μασχάλες των δειγμάτων. "Βρωμάει" η δουλειά.

Δοκιμαστής σκυλοτροφών: γιατί η γεύση μετράει για όλους.

PHOTO GALLERY