Τον συνέλαβαν γιατί έμοιαζε στον Ράτκο Μλάντιτς

Τον συνέλαβαν γιατί έμοιαζε στον Ράτκο Μλάντιτς
Τον πέρασαν για τον Ράτκο Μλάντιτς και τον οδήγησαν στη φυλακή. Ο λόγος για έναν Βέλγο ζωγράφο τον οποίο συνέλαβε η Αστυνομία, θ

Τον πέρασαν για τον Ράτκο Μλάντιτς και τον οδήγησαν στη φυλακή. Ο λόγος για έναν Βέλγο ζωγράφο τον οποίο συνέλαβε η Αστυνομία, θεωρώντας ότι είναι ο πρώην διοικητής του Στρατού των Σέρβων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης και καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου.


Η αστυνομία του Βελγίου έλαβε πριν από μερικές μέρες ανώνυμη αναφορά ότι ο Μλάντιτς βρίσκεται σε αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, στην πόλη Σεντ Τροντ, κοντά στο Λίμπουργκ.

Οι βελγικές ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας επί μέρες παρακολουθούσαν τον ζωγράφο, ο οποίος μοιάζει με τον Μλάντιτς και μετά από προετοιμασίες και άδεια από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY) αποφάσισαν να ενεργήσουν άμεσα.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε στην πόλη Σεντ Τρόντ, αλλά μετά από πολύωρη ανάκριση διαπιστώθηκε ότι είναι Βέλγος, συνταξιούχος ζωγράφος.

«Συνεχώς με παρακολουθούσαν. Πρώτα κάποιοι πράκτορες με σταμάτησαν και ζήτησαν να τους δείξω τα προσωπικά μου έγγραφα. Τελικά με άφησαν και λίγο πιο πέρα, σε άλλο δρόμο πάλι με σταμάτησαν και ζήτησαν τα έγγραφά μου και στη συνέχεια με οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα», ανέφερε ο ζωγράφος Φρεντί Ντεγκρίφ ο οποίος τελικά αφέθηκε ελεύθερος.
 

Video 1

Τον συνέλαβαν γιατί έμοιαζε στον Ράτκο Μλάντιτς