Τέλος το κρύο! Πώς μπορείτε να ζεσταθείτε χωρίς... κόπο

Τέλος το κρύο! Πώς μπορείτε να ζεσταθείτε χωρίς... κόπο

Βαρύς και ασήκωσος προβλέπεται να είναι ο φετινός χειμώνας που έδειξε τα δόντια του από πολύ νωρίς, αλλά εμείς σας έχουμε τη λύση!

Ακολουθώντας ωστόσο τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές, μπορείτε να προστατευτείτε από το κρύο.
 
Αναπνεύστε από τη μύτη, όχι από το στόμα
 
Όταν βρίσκεστε σε υπαίθριους χώρους, είναι καλό να αναπνέετε από τη μύτη και όχι από το στόμα. Η μύτη και τα ιγμόρεια ζεσταίνουν τον αέρα που πηγαίνει προς τους πνεύμονες και έτσι νιώθουμε ζεστασιά. Όταν αναπνέουμε από το στόμα όμως, δεν υπάρχει μηχανισμός θέρμανσης του αέρα.
 
Αποφύγετε την καφεΐνη
 
Μπορεί ένα φλιτζάνι ζεστού καφέ ή τσαγιού να μοιάζει το ιδανικό ρόφημα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, η καφεΐνη όμως θα προκαλέσει απώλεια σωματικής θερμότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί εμποδίζει τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων στο κρύο, αλλά όταν τα αγγεία είναι διεσταλμένα, οι απώλειες θερμότητας από τον οργανισμό είναι ταχύτερες.
 
Μην καταναλώνετε αλκοόλ
 
Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε πως το αλκοόλ ζεσταίνει τον οργανισμό, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσετε. Το αλκοόλ προκαλεί τη διαστολή αγγείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα λίγη ώρα μετά την κατανάλωσή του, να αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και να κρυώνετε περισσότερο.
 
Διαβάστε περισσότερα στο www.onmed.gr