FUN TIME

Απίστευτο: Βάζει ένα σακουλάκι… τσαγιού στα χείλη της. Ο λόγος; Θα πάθετε πλάκα!

Απίστευτο: Βάζει ένα σακουλάκι… τσαγιού στα χείλη της. Ο λόγος; Θα πάθετε πλάκα!

Μετά από αυτό που θα διαβάσετε, δεν πρόκειται να πετάξετε ποτέ ξανά τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια τσαγιού!

Αφού λοιπόν απολαύσετε ένα φλιτζάνι με το ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό πράσινο τσάι, πιέστε το σακουλάκι για να στραγγίξει από το νερό και τρίψτε το απαλά στα χείλη σας για περίπου 5 λεπτά.

Σε περίπτωση που ταλαιπωρήστε και εσείς από ξηρά και σκασμένα χείλη, η απλή αυτή μέθοδος θα σας απαλλάξει από τον εφιάλτη! Αν μάλιστα το κάνετε συνήθειά σας, θα αυξήσετε σημαντικά την ενυδάτωση των χειλιών σας και όχι μόνο δεν θα τα δείτε ποτέ ξανά σκασμένα, αλλά θα αυξήσετε την πιθανότητα να γίνουν όσο σαρκώδη και ζουμερά ονειρευόσασταν!

Πώς και γιατί

Το πράσινο τσάι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα «φάρμακα» της φύσης, ενώ χρησιμοποιείται ευρέως σε σκευάσματα της βιομηχανίας καλλυντικών, όπως και σε προϊόντα αντιγήρανσης. Και δεν αναφερόμαστε καν στα οφέλη του για την υγεία του ανθρώπου.

Το πράσινο τσάι έχει θεραπευτικές ιδιότητες που κάνουν πολύ καλό, τόσο στο δέρμα, όσο και στην ευαίσθητη περιοχή των χειλιών, ενώ πιστεύεται ότι βελτιώνει τη φυσική αντίσταση του δέρματος στις ακτίνες UV του ήλιου.

Παράλληλα, βελτιώνει όχι μόνο την αποτελεσματικότητα των αντηλιακών, αλλά συμβάλλει και στην ανακούφιση της επιδερμίδας από ηλιακά εγκαύματα. Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του απαλύνουν και ηρεμούν το ευαίσθητο δέρμα, προστατεύοντάς το από περαιτέρω ερεθισμό. Η περιεκτικότητά του, δε, σε καφεΐνη, διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή που εφαρμόζεται, συμβάλλοντας επίσης στην αποτοξίνωσή της.

Και όλα αυτά γιατί η χημική ένωση επιγαλοκατεχίνη (Epigallocatechin gallate - EGCG) στο πράσινο τσάι ενεργοποιεί τα κύτταρα του δέρματος που πεθαίνουν λόγω γήρανσης, έκθεσης στον ήλιο και ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Επιπλέον, το πράσινο τσάι περιέχει υψηλά επίπεδα ισχυρών φυτικών αντιοξειδωτικών τα οποία καθυστερούν την πρόωρη γήρανση καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες και επουλώνοντας τα κατεστραμμένα κύτταρα. Τα αντιοξειδωτικά αυτά αναστέλλουν τη λειτουργία των ενζύμων που βλάπτουν το κολλαγόνο του οργανισμού, το οποίο, ως γνωστόν, είναι απαραίτητο για την ελαστικότητα και απαλότητα του δέρματος.

Οι κατεχίνες, τέλος, στο πράσινο τσάι έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες που μειώνουν την ακμή και ρυθμίζουν την όποια ορμονική ανισορροπία στον οργανισμό. Διαθέτουν επίσης αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μειώνουν την ερυθρότητα και την φλεγμονή στην επιδερμίδα, προάγοντας έτσι την ταχύτερη επούλωση του ευαίσθητου δέρματος των χειλιών.

Σχετικές ειδήσεις