FUN TIME

Αποκάλυψη Defcon 3: Κοντά σε πυρηνικό πόλεμο Ρωσία – ΗΠΑ

Αποκάλυψη Defcon 3: Κοντά σε πυρηνικό πόλεμο Ρωσία – ΗΠΑ

Ραγδαίες εξελίξεις – Στα άκρα οι σχέσεις των δύο χωρών – Βρυχάται η «αρκούδα», έτοιμο για όλα το «γεράκι»

Οι ΗΠΑ βρίσκονται όλο και πιο κοντά σε πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία μετά την αναβάθμιση της αμυντικής ετοιμότητάς του, όπως αναφέρουν τις τελευταίες μέρες αρκετές ιστοσελίδες...

Το DEFCON είναι ένα σύστημα προειδοποίησης που χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ για να δείξει την τρέχουσα απειλή πυρηνικού πολέμου. Το σύστημα έχει πέντε βαθμίδες, ανάλογα με τη σοβαρότητα της απειλής, ξεκινώντας από το DEFCON 5 – δηλαδή τη λιγότερο σοβαρή – για να φτάσει στο DEFCON 1, που αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο.

Επί του παρόντος, τα επίπεδα είναι λογικό να είναι στο 5. Η κατάσταση είναι μεν τεταμένη, ωστόσο δεν υφίσταται κάποια πολύ άμεση πυρηνική απειλή. Όμως, διάφορες αμερικανικές ιστοσελίδες (οι οποίες επικεντρώνονται αρκετά σε θεωρίες συνωμοσίας) προειδοποιούν η απειλή έχει αναβαθμιστεί κρυφά δύο επίπεδα φτάνοντας το DEFCON 3. Και τι συνεπάγεται αυτό; Ότι η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή, που οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν στρατεύματα μέσα σε μόλις 15 λεπτά.

Το επίπεδο είχε αναβαθμιστεί σε 3, μόνο στον απόηχο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, παρουσιάζοντας μάλιστα αρκετές πιθανότητες για μια πιθανή αύξηση σε DEFCON 2. Η τρομακτική αυτή αποκάλυψη καταδεικνύει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι πυρηνικού πόλεμου με τις ΗΠΑ να προετοιμάζονται γι αυτό το ενδεχόμενο.

Ενώ δεν υπάρχουν επικείμενες απειλές για τις ΗΠΑ, όπως αναφέρεται η κατάσταση είναι «ρευστή και μπορεί να αλλάξει γρήγορα».

Πηγή: hellasforce.com

Πιο συγκεκριμένα Αμερικανός αναλυτής αναφέρει πως: «Οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν φθάσει σε επίπεδα πέρα από τον ψυχρό πόλεμο την τελευταία εβδομάδα. Η κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εξαιρετικά ρευστή αυτή τη στιγμή. Κατά πάσα πιθανότητα μοιάζει με την Κουβανική κρίση του 1962. Αυτή τη στιγμή, το σύστημα DEFCON θεωρεί ότι μια αύξηση σε DEFCON 3 θα ήταν μια συνετή κίνηση.»

Σχετικές ειδήσεις