Καιρός: Ο χιονιάς Αριάδνη έρχεται - Το κόλπο για να φύγει ο πάγος από το παρμπρίζ του αμαξιού

Καιρός: Ο χιονιάς Αριάδνη έρχεται - Το κόλπο για να φύγει ο πάγος από το παρμπρίζ του αμαξιού

H επέλαση του χιονιά «Αριάδνη» ξεκίνησε και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα πλήξει τη χώρα για τουλάχιστον τρεις ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά του τις πολικές θερμοκρασίες, τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις.

Λόγω των ακραίων θερμοκρασιών που θα καταγραφούν, σίγουρα οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα αντιμετωπίσουν ακόμα ένα μεγάλο πρόβλημα... τον πάγο στο παρμπρίζ.

Ο πάγος στο παρμπρίζ ελαχιστοποιεί την ορατότητα του οδηγού κι έτσι αναγκαζόμαστε να χάνουμε πολύ ώρα έως ότου ζεστάνουμε αρκετά το γυαλί εσωτερικά με το καλοριφέρ του αυτοκινήτου, για να λυθεί το πρόβλημα.

Αλλά ο μετεωρολόγος Ken Weathers που εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό WATE 6, ο οποίος ανήκει στον όμιλο του ABC, στο Τενεσί, έχει την λύση!

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδυάσετε:

1 μέρος νερό
2 μέρη αλκοόλη (οινόπνευμα) για εντριβή
Αυτό είναι! Τα αναμιγνύετε, βάζετε το διάλυμα σε ένα δοχείο με ψεκασμό και έχετε έτοιμη την άμεση και εύκολη λύση για τον πάγο στο παρμπρίζ. Απλά ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο παγωμένο παρμπρίζ και δείτε πόσο πιο εύκολο γίνεται να καθαρίσετε τον πάγο μέσα σε δευτερόλεπτα!

Το κόλπο αυτό λειτουργεί λόγω του απίστευτα χαμηλού σημείου πήξης της ισοπροπυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) που είναι στους -89°C.