Τι σημαίνουν αυτά τα περίεργα «μηνύματα» που φεγγοβολούν τη νύχτα στους δρόμους της Βαρκελώνης

Τι σημαίνουν αυτά τα περίεργα «μηνύματα» που φεγγοβολούν τη νύχτα στους δρόμους της Βαρκελώνης
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Harreman είναι μια βάσκικη λέξη που σημαίνει «σχέση». Είναι και ο τίτλος που έδωσε στην τελευταία του σειρά έργων τέχνης δρόμου, το Rescate Studio (έδρα του, η Βαρκελώνη).

Είναι μια σειρά τοιχογραφιών μέσα σε τοιχογραφίες. Μόνον που δεν μπορούμε να τις δούμε πριν πέσει η νύχτα!

Όπως και στη γλώσσα, και εδώ, στις τοιχογραφίες αυτές, έχουμε διαφορετικές ερμηνείες του ίδιου έργου μέσω της χρήσης χρωμάτων που φωσφορίζουν. Τη μέρα, βλέπουμε στους τοίχους, όπου έχουν παρέμβει οι καλλιτέχνες δρόμου του Rescate Studio, σχήματα ζώων και αντικειμένων με άσπρη μπογιά. Όταν, όμως, δύσει ο ήλιος , η μπογιά φωσφορίζει και αποκαλύπτει αντικείμενα που κρύβονται μέσα στο σχήμα που βλέπαμε με τον ήλιο ψηλά. Μια τοιχογραφία, με το φως της μέρας, απεικονίζει το σχήμα του Κρόνου, με τους δακτυλίους του. Καθώς πέφτει το σκοτάδι, το σχήμα αρχίζει να αλλάζει και να γίνεται το κράνος ενός βουτηχτή.

Κάθε μία από αυτές τις τοιχογραφίες κυοφορεί ένα συγκεκριμένο, διαφορετικό κάθε φορά, κοινωνικό ή πολιτιστικό μήνυμα.

Η εικαστική αυτή παρέμβαση στο αστικό περιβάλλον καλεί τους περαστικούς να σκεφτούν για να βρουν αποτελεσματικές λύσεις καταπολέμησης της πείνας σ' όλον τον πλανήτη. Με τη χρήση φώτων και με ένα από καιρό σε καιρό νεύμα στην ειρωνεία, ο παρατηρητής γίνεται κάποιος που συμμετέχει ενεργά, εξηγούν, στο Designboom, τα μέλη του στούντιο. Συμμετέχει επικοινωνώντας με το έργο και δημιουργώντας την αντίδρασή του σ' αυτές τις πράξεις.

PHOTO GALLERY