Τέλος στον… εφιάλτη: Ποτέ ξανά κολλημένη κέτσαπ μέσα στο μπουκάλι!

Τέλος στον… εφιάλτη:  Ποτέ ξανά κολλημένη κέτσαπ μέσα στο μπουκάλι!

Όσο και να κουνήσεις το μπουκάλι, ένα μέρος της κέτσαπ που έχει απομείνει μέσα, δεν θα πέσεις ποτέ!

Πόσες και πόσες φορές δεν έχεις σιχτιρίσει ή βασανιστεί για τη χαμένη σου κέτσαπ;

Ε λοιπόν, επιστήμονες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ υπόσχονται να βάλουν τέλος στον εφιάλτη, ανακαλύπτοντας ένα νέο πολύ ολισθηρό υλικό επίστρωσης, το οποίο «απαγορεύει» στην παχύρευστη σάλτσα να κολλήσει στο εσωτερικό του μπουκαλιού!

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κρίπα Βαρανάσι του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι η καινοτομία τους είναι ασφαλής, ενώ θα μειώσει τη σπατάλη που γίνεται σήμερα στην κέτσαπ, η οποία πετιέται μαζί με το μπουκάλι…

Το νέο υλικό εσωτερικής επίστρωσης μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί και σε άλλες συσκευασίες, όπως στις οδοντόπαστες, στα καλλυντικά και στις κόλλες, όπου επίσης μένει προϊόν μέσα στα σωληνάρια, παρά το ανήλεο ζούληγμά τους.

Το νέο υλικό δημιουργεί μια επιφάνεια τελείως ολισθηρή, που κάνει κάθε ουσία μέσα στο μπουκάλι ή στο σωληνάριο να γλιστράει μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Η νέα αυτή τεχνολογία αναμένεται, πάντως, να είναι διαθέσιμη για εφαρμογή από τις βιομηχανίες σε λίγα χρόνια. Λίγη υπομονή ακόμα…